hirdetés
hirdetés

CAD

Tágabb teret az innovációnak!

A SolidWorks a tervezés és gyártás minden szakaszára kínál megoldást, legyen szó az egyszerű, mindennapi feladatok optimalizálásáról vagy az egyedi, komplex megbízások teljesítéséről. A szoftverek moduláris kialakítása lehetővé teszi, hogy a felhasználó igényeinek megfelelően módosítsa, bővítse azon funkciók palettáját, amelyekkel a tervezési, illetve az ahhoz kapcsolódó folyamatait gördülékenyebbé teheti. 

hirdetés

Számos kis- és középvállalkozás használ kezdetben SolidWorks Standard-csomagot a tervezési feladatainak elvégzéséhez, majd az idő előrehaladtával és a vállalkozás fejlődésével olyan nehézségekkel szembesül, amelyeknek megoldásához már kevésnek bizonyul a rendelkezésre álló szoftver képessége. Ilyen esetekben a vállalkozás vezetője felismeri, hogy a munkafolyamataikat áttekintve milyen lépéseket érdemes automatizálni, hol van szükség alaposabb vizsgálathoz a tervezési hibák kiszűréséhez, vagy hol áll módjukban úgy növelni a termelést, hogy az számukra költséghatékony maradjon. A tervezési folyamatokat nagymértékben felgyorsítja, ha a keresett elemek néhány kattintással elérhetők, ha a kapott fájlok – még ha eltérő CAD-rendszerben készültek is – könnyen kezelhetők és módosíthatók, illetve ha a mérnökök a hibákat hamar felismerik, és még a tervezés során tudják módosítani az alkatrészeket, mielőtt gyártásba kerülnének.

Folyamatorientált eszközök

A SolidWorks éppen ezért olyan folyamatorientált eszközöket alakított ki a kis- és középvállalkozások számára, amelyek a tervezés és a gyártás minden szakaszában megoldást jelentenek a feladatok, a ráfordított idő és költségek optimalizálásában. A tervezést és ellenőrzést elősegítő CAD- és szimulációs szoftvercsomagok mellett egyre nagyobb szerepet kapnak az adatkezelést, a kommunikációt és az együttműködést támogató eszközök. Ezért érdemes megvizsgálni, hogy melyek azok a naponta vagy időről időre felmerülő kérdések és problémák, amelyekre egy új szoftver vagy egy korábbi verzió bővített csomagjának funkciói választ adnak. A SolidWorks egyedi igények szerint kialakított megoldásait használva pedig biztosak lehetünk abban, hogy munkafolyamataink gyorsabbá és összehangoltabbá válnak, így az optimalizálás mellett teret kaphat az innováció is.

Öt érv a bővítés mellett

Miért érdemes SolidWorks Standard-csomagról Professional- vagy Premium-csomagra váltania? Az alábbiak öt érvet felsorakoztatva adnak választ erre a kérdésre.

Szimuláció A beépített SolidWorks Simulation-modul segítségével már a tervezés során virtuálisan tesztelhetjük az alkatrészeinket, így optimalizálhatjuk azok kialakítását, amivel jelentős időt takaríthatunk meg, hiszen nem a termék legyártásakor szembesülünk az esetleges hiányosságokkal. Emellett sok esetben a gyártási anyagköltség csökkenése is jelentős lehet.

Fűnyíróadapter SolidWorks Visualize-zal megjelenítve (forrás: SolidWorks)
Fűnyíróadapter SolidWorks Visualize-zal megjelenítve (forrás: SolidWorks)

Látványos megjelenítés A PhotoView 360-modullal olyan renderelt látványképeket tudunk létrehozni, amelyekkel részletesen és valósághűen lehet szemléltetni a termékeket. Továbbá a Professional- és a Premium-csomagban már elérhető a SolidWorks Visualize Standard, amellyel könnyedén készíthetünk nagy felbontású, fotóminőségű képeket. Tárgyalásokon, árajánlat vagy műszaki dokumentáció készítésénél vizuálisan is bemutathatjuk a termékeinket.

Intelligens kötőelemek A Toolbox-modul segítségével pontosabb összeállításokat hozhatunk létre, illetve a gyártásban a műszaki rajzokból könnyebben meghatározhatjuk a szükséges kötőelemek típusát és helyét. A 3D ContentCentral pedig azonnali hozzáférést biztosít egy több ezer sztenderd szerelvényt tartalmazó online könyvtárhoz.

Köszörűgép PhotoView 360-modullal renderelve
Köszörűgép PhotoView 360-modullal renderelve

Költségbecslés A SolidWorks Costing eszközeivel folyamatosan ellenőrizni lehet a terveket a költségmeghatározások alapján, ezzel időt takaríthatunk meg, és növelhetjük a hatékonyságot. Mivel a program teljes mértében CAD alá integrált, könnyen és automatikusan megbecsülhetjük a lemez és az előállított alkatrészek gyártási költségeit a tervezéssel egy időben. Így azonnal láthatjuk a tervmódosítások hatásait a költségekre.

Elektromos tervezés Napjainkban egyre gyakrabban előfordul, hogy a gépészeti tervezés elektromos tervezéssel párosul. Ilyen esetekre nyújt megoldást a Premium-csomag két modulja is: a SolidWorks Routing segítségével automatizálható a vezetékek és kábelkötegek tervezése, míg a CircuitWorks lehetővé teszi a nyomtatott áramköri panelekre (PCB) vonatkozó tervek importálását és exportálását, így egyszerűen hozhatunk létre bekötési és vezetékdarabolási listákat a gyártáshoz.

Ipar Napjai 2016
A teljes körű megoldásokat a koncepciótervezéstől a gyártásig megismerhetik a látogatók 2016. május 24–27. között a Hungexpo Ipar Napjai kiállításán az A pavilon 309/G standján.
(forrás: Eurosolid/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés