hirdetés
hirdetés

CAD/CAM/PLM-rendezvény

Perspektíva húsz év távlatából

A mai kor kihívásai között az egyik legfontosabb, hogy a cégek lépést tudjanak tartani a globális megatrendekkel, elsősorban az ipar 4.0-val és a digitalizációval – állt a középpontban a graphIT idei Perspektíva rendezvényén.

hirdetés

A graphIT Kft. már a tavalyi perspektíva 4.0 rendezvénnyel besorolódott az ipar 4.0 és a digitalizáció irányvonalába, megmutatta, hogy általában a PLM és az általuk forgalmazott megoldások milyen szerepet tölthetnek be ezekben a trendekben, és milyen értékeket adhatnak a magyarországi ipari cégek számára.

A vállalat idén október 18-án rendezte éves, nyilvános PLM-rendezvényét a Perspektíva (20)-at. Az idei rendezvény azért kapta a huszas kiegészítést a neve mellé, mert a hazai CAD/CAM/PLM-piac meghatározó megoldásszállítója idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját.

A graphIT Kft. a Siemens PLM-megoldásait képviseli Magyarországon, ezért is a Siemens volt a rendezvény kiemelt támogatója, és idén nem csak előadóként, de kiállítóként is jelen volt.

Sallay Péter ügyvezető megnyitója (forrás: graphIT)
Sallay Péter ügyvezető megnyitója (forrás: graphIT)

A délelőtti plenáris szekcióban a megnyitó során Sallay Péter ügyvezető igazgató egy frappáns videóval foglalta össze a graphIT Kft. elmúlt húsz 20 évét, majd Kovács Imre a Siemens Zrt.-től a világcég digitális vállalat koncepcióján keresztül bemutatta a Siemens PLM-megoldások helyét a digitalizációs folyamatban. A másik előadó a graphIT Kft. egy nagyon régi ügyfele, a digitalizációs folyamatban elől járó AQ Anton Kft.-től Németh András ügyvezető igazgató volt.

Sallay Péter az elmúlt húsz év összegzésére és a következő időszak legfontosabb trendjeinek vizionálására vonatkozó kérdésünkre elmondta, hogy a cég abban a kitüntetett helyzetben van húsz éves fennállásának köszönhetően, hogy végigkísérhette és aktívan közreműködhetett a jószerivel a CAD alapjaitól, a 3D-s modellépítés kezdeteitől a teljes digitális termékfejlesztés és gyártás kialakulásáig, azaz a PLM elterjedéséig vezető folyamatban. A jövőre vonatkozóan az ipar 4.0 és a digitalizáció általános gyakorlatával összhangban a rendszerszintű szemléletet, az egyedi megoldások háttérbe szorulását és a szakértelem felértékelődését emelte ki. A következő időszakban a graphIT Kft.-nek is ezekhez a trendekhez kell igazodnia – összegzett az ügyvezető.

PLM Design Contest 2017 – díjnyertes munkák
PLM Design Contest 2017 – díjnyertes munkák

Ezután a már hagyományos PLM Design Contest verseny 2017-es díjátadója következett. Mindkét kategóriában, az NX-ben és a Solid Edge-ben is kiosztottak három-három díjat.

A plenáris szekció után három szakmai szekcióban folytatódott a program. Az NX szekcióban a fő hangsúly a legfrissebb modellezési technológiákon és a gyártáson volt. A Solid Edge szekció témája az ST10-es verzió volt, és ez volt egyben a legújabb verzió magyarországi hivatalos bejelentése is. A digitális gyártás szekcióban három fő technológiát, illetve megoldást mutattak be. Az első rész a Plant Simulation-bemutató volt – Szimuláljunk egy komplett gyárat! alcímmel. Majd egy termelésütemezés rész következett Preactor-módra, és végül egy gyakorlatias előadás következett, amelynek témája a Virtuális üzembe helyezés a gyakorlatban címet viselte. Itt egy Siemens PLC-nek és a Plant Simulation terméknek az integrációját mutatták be.

graphIT/Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés