hirdetés
hirdetés

Szimuláció

Megbízható szimuláció a műanyagiparnak

A CoreTech System (Moldex3D) Co. bejelentette a Moldex3D R14.0 szoftvert. Ebben az új verzióban jelentős fejlesztések történtek annak érdekében, hogy a felhasználók gyorsabban és egyszerűbben dolgozhassanak komplex modelleken megnövelt pontossággal. A szoftverben számos új haladó szimulációs funkció is megjelent.

hirdetés

Moldex3D R14.0 sokféle fontos fejlesztésével a megoldó robusztusabbá és pontosabbá vált. A továbbfejlesztett megoldó kevesebb hálóelemet igényel, és toleránsabb a gyengébb minőségű geometriákkal szemben, ezzel biztosítva a sikeres szimulációkat a pontosság megtartása mellett. Ami még ennél is fontosabb, a hálózás rugalmassága tovább növekedett: lehetővé válik, hogy a felhasználók különböző hálózási algoritmusokat használjanak. Mindez hatékonyabb munkafolyamatot és nagyobb pontosságot eredményez a preprocessing fázisában.

Új generációs hálózás

A Moldex3D R14.0 egyik legfontosabb új funkciója a Designer BLM új generációja. A Boundary Layer Mesh (BLM) egy erőteljes, nagy felbontású hálózási technológia komplex és nagy méretű modellekhez. Az új verzió még magasabb szintre emeli ezt a nagy teljesítményű BLM-hálózási technológiát. Az automatizált hálógenerátor jelentősen felgyorsítja a kiváló minőségű hálók készítését, megengedve a felhasználóknak, hogy akár öt belső réteget hozzanak létre a prizmatikus hálókon belül a burkolóréteg felbontásának javítása érdekében. Az automatikus javítás drasztikusan lecsökkenti az esetleges hálóhibák manuális javítási igényét. Ezek a fejlesztések a komplex geometriák kezelésénél hatalmas előrelépést jelentenek, és lecsökkentik a hálózási időket.

Kombinált előnyök

A CoreTech System felismerte a folyamatosan növekvő igényt a könnyű súlyú termékek szimulációja iránt. A továbbfejlesztett szálorientáció-szimulációban további új funkciók segítik a tervezők munkáját szálerősítésű műanyag (fiber-reinforced plastic, FRP) termékek esetén. A Moldex3D Digimat-RP egy fontos új fejlesztés, amely jól demonstrálja a CoreTech System elkötelezettségét az FRP-termékek szimulációja iránt. Ez a funkció kombinálja a Moldex3D igazi 3D-s műanyagfröccs-szimulációs képességeit a Digimat specializált, haladó anyagmodellezését az FRP-termékek fejlesztési munkafolyamatának leegyszerűsítése érdekében.

A Moldex3D R14.0-s verzióban a felhasználók akár öt belső prizmatikus réteget is választhatnak a BLM-hálóban (forrás: S&T)
A Moldex3D R14.0-s verzióban a felhasználók akár öt belső prizmatikus réteget is választhatnak a BLM-hálóban (forrás: S&T)

„Komoly előrelépést jelent, hogy egyesíthetjük erőinket a CoreTech Systemmel, hogy a Digimat-RP-t közvetlenül elérhetővé tegyük a Moldex3D-n belül, lehetővé téve ezzel közös vásárlóinknak az igazi konkurens fröccsöntési folyamatot és FRP-terméktervezést optimális teljesítmény mellett” – mondta Roger A. Assaker, az e-Xstream engineering és Chief Material Strategist ügyvezetője az MSC Software-nél.

Optimalizálás, jobb minőség, időmegtakarítás

Az új Resin Transfer Molding- (RTM) modul egy másik tökéletes kiterjesztése a Moldex3D-nek a kompozittermék-gyártás irányába. A Moldex3D igazi 3D-s szimulációja, a komplex geometriák kezelése és az anyagok felcserélését lehetővé tevő mechanizmus a többrétegű kompozittervekben valósághűen vizualizálható, ami további optimalizálást tesz lehetővé az RTM-folyamatban.

A Moldex3D R14.0 új Resin Transfer Molding-moduljával tökéletesen szimulálja az áramlás viselkedését szélturbinalapátban a vastagság irányában
A Moldex3D R14.0 új Resin Transfer Molding-moduljával tökéletesen szimulálja az áramlás viselkedését szélturbinalapátban a vastagság irányában

Az R14.0 további jelentős fejlesztése az innovatív Hot Runner Steady- (HRS) analízis, amely közvetlenül kezeli napjaink komplex forrócsatornás rendszereinek áramlás-kiegyensúlyozási problémáit. A Moldex3D megoldója HRS-analízist végez a forrócsatorna elrendezése alapján, és mindegyik megvágás áramlási viszonyairól értékes információt nyújt a felhasználóknak a forrócsatorna optimalizálásához. A HRS-analízis ugyanolyan pontosság mellett 15-ször gyorsabb számítást kínál, mint a kitöltési analízis. Ezzel több alternatíva próbálható ki ugyanannyi idő alatt, és egyértelműen javulhat a minőség.

A Moldex3D HRS 15-ször gyorsabban nyújtja a kitöltési analízissel megegyező pontosságot
A Moldex3D HRS 15-ször gyorsabban nyújtja a kitöltési analízissel megegyező pontosságot

Venny Yang, a CoreTech System (Moldex3D) elnöke így nyilatkozott: „Alapvető missziónk, hogy felhasználóink számára versenyelőnyt biztosítsunk napjaink gyorsan változó üzleti környezetében. Folyamatosan konzultálunk felhasználóinkkal, visszajelzéseiket beépítjük a szoftverünkbe, hogy magas minőségű műanyag termékeket tervezhessenek és gyárthassanak. A Moldex3D R14.0 egy igazi megtestesülése ennek a célunknak, hiszen a szoftverben ügyfelek által kért számos haladó fejlesztés, valamint innovatív új funkciók valósultak meg, emellett jelentősen nőtt a megoldó teljesítménye is.”

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés