hirdetés
hirdetés

Esemény

Különleges ipari digitalizációs workshopon jártunk

Az EPLM Trends 2019 CAD/CAM/CAE/PLM szakmai rendezvényét új szemléletben szervezte idén az Enterprise Group. (X)

hirdetés

A szakmai napon sűrű program várta a közel 120 megjelent cégképviselőt, a 17 szakmai workshopon lehetőségük nyílt megismerni a digitális ipar vezető technológiáit. Béke Gyula, a Enterprise Group PLM üzletágának igazgatója rövid megnyitója során köszöntötte a résztvevőket, majd a 2019-es EDGE Vándorkupa helyezettjeinek kihirdetése következett. Számos kiváló pályamunka érkezett be a versenyre komoly kihívás elé állítva a bírákat a díjak megítélésében.

Szakmai workshopok 

Az ipari digitalizáció szükséges és elkerülhetetlen. A manuális folyamatokat automatizáltra, az egyéni munkát kollaboratívra, a korábban használt egyéni megoldásokat rendszerekre kell váltani, az adatokat pedig rendszerezni és értelmezni kell, hogy a vállalat profiljától függően, akár a tömegtermelés volumenének növekedésével lépést tudjon tartani vagy akár az egyedi igényeken alapuló gyártást lehessen költséghatékonyan megvalósítani. A korszerű megoldások alkalmazása a költségek, valamint a tervezési- és gyártási idő csökkenéséhez vezet. A szakmai workshopokat a fenti témák mentén állították össze, amely alapos betekintést nyújtott az Enterprise Group által képviselt és ajánlott ipar 4.0-ás megoldásokba.

Teamcenter

A Siemens PLM szoftvere, a Teamcenter, a mindennapi adattárolási nehézségek leküzdésére nyújt megoldásokat a felhasználók számára. Az előadásban bemutatták, hogy a Teamcenter milyen távlatokat nyit meg az adat- és termékéletciklus kezelésben. Úgy, mint az egyedi tulajdonságok kezelése, revíziók kezelése, kapcsolatok kezelése az összetartozó adatok között, multi-CAD támogatása, munkafolyamatok használata, adatmegjelenítés, adatkonvertálás más formátumba, digitális kommentelés, projekt ütemezés, adatosztályozás, ERP integráció lehetősége, riportok készítése.

A prezentációt követően ezen lehetőségek gyakorlati alkalmazására került sor. Egy életszerű példában abból indultak ki, hogy árajánlatkérés érkezett egy már megtervezett és legyártott berendezésből egy új típus kifejlesztésére. A termékmodellt és az új berendezés specifikációját felvitték a rendszerbe, majd egy ütemezést készítettek, hogy lássák, mikorra lehetséges a megvalósítás. Ezekből az információkból elkészítették az árajánlatot, amelyet kiküldtek az ügyfélnek. A megrendelés beérkezése után összeállították a tervezőnek szükséges adatcsomagot: a specifikációval, az új termék 3D modelljeivel, a módosítandó berendezés terveivel. Ez a csomag minden szükséges információt tartalmazott, így egyből kezdődhetett is a tervezés. A tervek létrehozása Solid Edge-ben történt, amely rendelkezik Teamcenter integrációval, így a tervező közvetlenül tudja a tárolt adatokat kezelni.

A tervezés végeztével, munkafolyamat segítségével a tervek jóváhagyatták, a kért módosításokat, amelyet egy digitális kommentben rögzített és küldött vissza a tervezőnek. A módosítás végrehajtása után egy a résztvevők közül önként jelentkező is kipróbálhatta a Teamcentert, a tableten keresztül meghozhatta a döntést, hogy a tervek megfelelőek. Az elfogadás hatására a háttérben elindult a 3D tervek, 2D rajzok köztes formátumba történő fordítása. Amíg a fordítás folyt, addig létrehoztak riportokat az új berendezésről. Egy összesített darabjegyzéket, amely tartalmaz minden szükséges alkatrészt, valamint egy összehasonlító jegyzéket, hogy milyen különbség van az eredeti berendezéshez képest.

Az Enterprise Group a szakmai pikniket ugyanilyen formában 2020-ban is megrendezi
Az Enterprise Group a szakmai pikniket ugyanilyen formában 2020-ban is megrendezi

Új lehetőségek a végsemleges analízis területén – Mire lesz szüksége a mérnöknek? 

A 2000-es évek hozták meg a CAD rendszerek elterjedését, amely teljesen új alapokra helyezte a gépészeti tervezést. 15 évvel később a végeselemes technika terjed olyan ütemben, mint korábban a tervezőrendszerek. A Siemens DI Software fejlesztői időben felismerték ezeket a trendeket és olyan analízis eszközöket kínálnak a Solid Edge-be ágyazva, amelyet a tervezők is könnyen tudnak használni a tervezés korai szakaszától kezdve. Az előadásban áttekintettük ezt a fejlődési folyamatot és konkrét példákat mutattunk be az alkalmazási lehetőségekre.

Tervezési és gyártási adatok kezelésének kiemelt szerepe a kkv-k ipari digitalizációjában

Mialatt egy termék eljut az ötlettől a megvalósításig, egy gyártási folyamat az ajánlatkéréstől az átadásig, temérdek tervezési és gyártási adat keletkezik és kerül feldolgozásra. A előadásban azt járták körbe, hogy milyen eszközre van szükség a vállalatirányítási rendszer mellett ahhoz, hogy az adatok tömege ne okozzon rendetlenséget, hanem hatékonyan kereshető és jól követhető módon tudjuk tárolni azokat. Bemutatták, hogy egy jó PLM rendszer segítségével hogyan lehet hatékonyabban terméket fejleszteni és gyorsabban piacra bocsátani egy új terméket.

Gyártástechnológia – Merre tart az ipar?

Az előadás során a különböző alkatrészgyártási eljárásokat tekintették át, azaz milyen folyamatokon keresztül lehet eljutni a kész, előírt tűréssel és felületminőséggel rendelkező alkatrész elkészítéséhez. A prezentáció során szó esett a CAM rendszerekről, azok jellemzőiről, melyek nagymértékben segítik a gépkezelő munkáját átvéve a különböző számítási feladatok megoldását, kiküszöbölve a kézi programozásból eredő nehézségeket. Ezen túlmenően a CAM rendszerek kiugró előnye, a kinematikai szimuláció lehetősége, melynek eredményeként kiküszöbölhetővé válnak az esetleges ütközések, még a tényleges gyártás megkezdése előtt.

A CAM rendszerek közül részletesen bemutatták a Hexagon MI Edgecam szoftvermegoldását, ahol is összehasonlították a szubtraktív és additív gyártási eljárásokat. Míg az előbbi esetében a nagyfokú pontosság, folyamat ismételhetőség, jó felületminőség és nagy termelékenység a jellemző, addig az additív gyártás elenyésző anyaghulladékot termel, komplex termékek készíthetők, de jelentős ciklusidővel számolhatunk és a folyamat végén keletkező durva felületek utólagos megmunkálást igényelnek. Felvetődik a kérdés: mi nyújtana egy átfogó megoldást erre a problémára? A megoldás nem más, mint a hibrid megmunkálás, amely egyesíti az additív eljárások geometriai sokféleségét a CNC gépek precizitásával. Az egy gépen alkalmazott hibrid technológia alkalmazása kisebb beruházási igényt jelent, továbbá egy programnyelvet szükséges csak elsajátítani a használathoz. A nagyfokú ismételhetőség, az anyagszerkezet feletti kiváló kontrol, valamint az egyszerű adat áttöltés lehetősége szintén pozitív tulajdonságként jelentkezik.

Az előadás másik felében CAD oldalról a Magyarországon méltán népszerű Siemens által fejlesztett Solid Edge 2020 program újdonságai kerültek bemutatásra, elsősorban additív megmunkálás és Reverse Engineering területeken. Szó esett továbbá a Solid Edge portál fejlesztéseiről, felhasználási lehetőségeiről is. Additív területen elsősorban a szoftver 3D nyomtatás támogatási rendszere fejlődött hatalmasat, míg Reverse Engineering olyan funkciókkal bővült, ami a háló modellek kezelését, azok tervezett testté alakítását nagymértékben elősegítik. A Solid Edge portál 2019-es debütálása óta folyamatosan fejlődik, így már kényelmesen oszthatjuk meg és kezelhetjük tervezés során létrehozott adatainkat felhő alapon, bárhol a világban.

A CAD-CAM rendszerek összefonódása már a mindennapi élet részét képezik az iparban, azonban az együttműködés mértéke termékenként eltérő. A Solid Edge és Edgecam kétséget kizárólag kiválóan tud együtt dolgozni, legyen szó tervezett testről vagy hálómodellről. Erre egy jó példa ennek az előadásnak a létrejötte is.

Hogyan válhatunk meghatározó szereplővé a szerszámgyártásban?

Az előadás során nem kifejezetten az Enterprise Group által forgalmazott szoftveres megoldásokra koncentráltak, hanem a szerszámgyártás jellemzőit és folyamatait vették részletesebb elemzés alá. Felállítottak egy általános szempontrendszert, ami alapján feltérképezhető a vállalat jelenlegi helyzete, valamint hogy miként fokozható a versenyképesség a piaci szereplők között. A részletesebb folyamatelemzések már a CAD/CAM/CAE területekre koncentráltak, ahol szintén törekedtek a szoftverfüggetlen lehetőségek kiaknázására, amiket természetesen a vállalat portfóliójában megtalálható szoftveres megoldásokban készített példákon keresztül szemléltettek, annak érdekében, hogy a jelenlévők szemügyre vehessék az ezekben lévő rejtett, vagy kiaknázatlan tartalékokat a szervezetük számára. A példákban ízelítőt kaptak a hatékony szerszámtervezési eszközökről, a szimulációs eszközök alkalmazásáról a tervezési folyamat során, a reverse engineering támogatásáról, a sorozattermékek deformációinak kezeléséről, a 2,5D-s CAM-es automatizációs lehetőségekről, továbbá a korszerű, ám a gyakorlatban még nem annyira elterjedt marási lehetőségekről. Az előadás végén egy pár gondolatban kitértek arra is, hogy egy ilyen gyártási környezetben, hogyan lehet sikeresen bevezetni e szoftveres megoldásokat.

Társkiállítók

A szakmai pikniken lehetőséget nyújtottak néhány partnernek is a bemutatkozásra, akik az előadások közötti szünetekben válaszoltak a résztvevők kérdésire. Az Enterprise Group ICT divíziója a komplex info- és telekommunikációs technológiákra nyújtott betekintést; a Hexagon Absolute Arm mérőkaron kipróbálható volt a háromdimenziós szkennelés; tesztelhetők voltak a Fujitsu mobil és asztali munkaállomásai; az NCT Akadémia a CAD/CAM képzéseiről nyújtott információt; megtekinthető volt a Lovász Forgácsoló Kft. által forgalmazott fémmegmunkáló és alkatrészgyártó szerszámai; a Basiliscus 3D Kft. a helyszínen kiállított 3D nyomtatási megoldásait mutatta be. (X)

(forrás: Enterprise Group)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[245552] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés