hirdetés
hirdetés

3D-s tervezés és gyártás

Innovatív, integrált CAD/CAM-alkalmazás

A mérnöki tervezőrendszerek piaca igen bőséges választékot nyújt 3D-s CAD- és CAM-szoftverekből. Közülük azonban csak néhány integrálja a modellezést és a gyártást egységes csomagban, mint teszi ezt a ZW3D.

hirdetés

Az integráció legfontosabb előnye a közös felhasználói kommunikációs felület és a hatékonyabb együttműködés a tervező és gyártó részlegek között, amelyet ez az igazán költséghatékony megoldás kínál a felhasználóinak. A ZW3D ezenfelül rugalmas tervezést tesz lehetővé a szilárdtest- és a felületmodellezés hibrid egyesítésével, amelyek között a tervezési munka bármely szakaszában szabadon választhatunk. Az alábbiakban a program néhány kiemelkedő funkcióját tekintjük át.

Intuitív és felhasználóbarát kezelői felület A ZW3D mind a CAD-, mind pedig a CAM-környezetben rugalmas lehetőségeket nyújt a tervezési és a gyártási objektumok szerkesztésére. Bárki, aki ismeri a megmunkálás módszertanát, gyorsan és hatékonyan definiálhatja a megmunkálási műveleteket az intuitív folyamatoknak és a felhasználóbarát párbeszédablakoknak köszönhetően.

Támogatja a legismertebb 3D-formátumokat Nagy könnyebbséget jelent, hogy már az alapverzió is tartalmazza az úgynevezett fordítómodult, amelynek segítségével könnyedén beolvashatjuk a Catia, NX, Creo, SolidWorks, Solid Edge, Inventor, JT, STEP, IGES, DWG, Parasolid, DXF, STL, SAT, OBJ stb. 3D-s modelleket. Ezeket megtekinthetjük, ellenőrizhetjük, szerkeszthetjük és ki is írhatjuk STEP-, IGES-, STL-, Parasolid-, SAT-, 3D PDF- és Catia-formátumba.

A modellek ellenőrzése és szinkronmodellezés A modellek ellenőrzése az egyik legfontosabb követelmény a termékek gyárthatóságának és minőségük garantálásának szempontjából. A CAD-del foglalkozó menedzserek számára egy sor eszköz segíti az ellenőrzés folyamatát. Ezek többek között az anyagvastagság elemzése, az átfedések kiszűrése és a dinamikus metszés nézet, amelyek segítik a lehetséges problémák feltárását még a tervezési fázisban. Ráadásul a szinkronmodellezés technológiájával az ellenőrzési folyamatban felmerült problémák könnyen javíthatók.

3D-s feliratozás a PMI-modullal Ez a feliratozó funkció a gyártórészleggel történő papíralapú együttműködés digitalizálását támogatja. A mérnökök egyértelműen meghatározhatják a kritikus méreteket, és megjegyzéseket írhatnak a 3D-modellekbe. A termék gyártási információs (PMI-) modulja lehetővé teszi a CAD-programmal nem rendelkező munkatársak számára, hogy intenzíven részt vegyenek a termékfejlesztésben. Ez segít egyszerűsíteni az együttműködést, elkerülni a késedelmeket a projekt megvalósítása során, és növeli a termelékenységet.

A tervezés és a gyártás szinkronizálása Amikor a termék gyártási szakaszba kerül, elengedhetetlen a tervezési és a megmunkálórészlegek közötti akadálytalan kommunikáció. A gépészeti alkatrészek bármilyen megváltoztatása esetén szükség van a kapcsolódó alkatrészek, szerelési anyagok és az egész megmunkálási folyamat módosítására. Az integrált CAD/CAM programcsomaggal ellátott ZW3D a CNC-programot azonnal szinkronizálja a formatervezés változásaival.

Ezenfelül a beépített CAM-megoldással a ZW3D ugyanazt az adatbázist használja a CAD- és a CAM-műveletekhez. Ez azt jelenti, hogy a tervezési és a megmunkálási folyamat egy fájlba integrálható. Az egyidejű szinkronizálásnak köszönhetően megszűnik az elavult adatok felhasználásának veszélye még feszített átfutási idők és folyamatos költségcsökkentő megoldások esetében is.

Továbbfejlesztett dinamikus metszet nézet A dinamikus metszet nézet lehetővé teszi, hogy interaktív módon feltárjuk a modell belső szerkezetét. Kiváló eszköz a megtervezett modellek szemléletes bemutatására.

Említésre méltó, hogy a továbbfejlesztett képletkezelő összegyűjti az összes változót és kényszert egyetlen űrlapba, ami segít gyorsan létrehozni, kezelni és lehívni a változókat. Saját szabványos elemeket alkotunk meg, amelyeknél egyetlen modellt kell csak elkészítenünk, majd a változók átírásával létrehozhatjuk a modellünk különböző méretű változatait.

A SimLab Composer már a ZW3D-hez is használható, így kiváló 3D-s megjelenítés és szimuláció érhető el. A rendszer fejlesztője, a ZWSoft a SimLab Composerrel való partnerkapcsolat révén olyan csatolómodult fejlesztett ki, amely zökkenőmentes kapcsolatot létesít a két program között. Lehetővé teszi a felhasználók számára a SimLab Composer közvetlen elérését a ZW3D-ben, amelynek így teljes funkcionalitását használhatjuk. A folyamatos kapcsolat révén az adatok szinkronizálása automatikusan megtörténik, így nem fordulhat elő, hogy a két program különböző modelleken dolgozik.

 

KeyShot renderelőmegoldás a ZW3D szoftverhez A ZWSoft a SimLab Composerrel való partnerkapcsolatának elemeként olyan csatolómodult fejlesztett ki, amely lehetővé teszi a modellezés és a renderelés tökéletes integrációját. Így a felhasználók közvetlenül megnyithatják KeyShotban a terveiket, nem kell kilépniük a ZW3D-alkalmazásból. Az egyszerűsített munkafolyamat biztosítja a fotorealisztikus 3D-s renderelés, animáció és az interaktív vizuális megjelenítés gyors létrehozását az elképzelések bemutatásához, a prezentációk megjelenítéséhez és az értékesítési vagy marketingképek és -videók létrehozásához.

A VoluMill teljes egészében beépült a ZW3D CAD/CAM modulba, így a ciklusidő akár 70 százalékkal csökkenhet. A tökéletes integrálás eredményeképpen a high speed nagyolási stratégia ötvözi az optimális szerszámpályákat és a maximális anyagleválasztást a minimális megmunkálási idővel. A beépített technológia nem igényel extra telepítést, így rendkívül kényelmessé teszi a munkát a folyamatok megszakítása nélkül.

A ZW3D CAM-modulba beágyazott VoluMill-modullal a rendkívül nagy teljesítményű szerszámpálya-generálás mellett lehetőség van kis méretű szerszámokkal is kimagasló teljesítményű, konstans anyageltávolításra, ami egy optimalizált CNC-programhoz vezet. Emellett a modul lehetővé teszi a nagy fogásvétel beállítását, és segít az ügyfeleknek létrehozni a leghatékonyabb szerszámpályát. A következő lépésben pedig a felhasználó a marószerszámok széles skálájából válogathat.

A megnövelt megmunkálófelület következtében a szerszámok élettartama akár 800 százalékkal is növelhető, hiszen egységnyi anyag leválasztásakor az eredeti felületnek többszöröse dolgozik, így az egységnyi felületre jutó szerszámkopás lecsökken.

Ezenkívül a ZW3D jól alkalmazható akár puha vagy éppen nehezen forgácsolható, kemény anyagok megmunkálására, mint például titán- vagy nikkelalapú ötvözetek és rozsdamentes acél. Így a 2,5 és háromtengelyes megmunkáláshoz használható VoluMill tökéletes repülőgépvázak, autóipari alkatrészek, öntő- és dombornyomó szerszámok gyártásához, orvosi és gépipari eszközökhöz, minden szabálytalan formájú vagy hasáb alakú alkatrész nagyolási feladataihoz.

A lemezmegmunkáló modul további segítséget jelent a tervezéshez Az újonnan hozzáadott szegélykarima lehetővé teszi a peremek kiterjesztett létrehozását a szükséges előre definiált szegélytípussal. A vadonatúj léptetésfunkció segíti a felhasználókat abban, hogy egyszerre két görbületet hozzanak létre, így jobban megfeleljenek a tervezési technológiának. Az egér húzásával a méretek intuitív módon változtathatók.

Emellett az összes pályatípust, így a nyitott/zárt tangenspályákat és a nyitott/zárt kapcsolt pályákat továbbfejlesztett sodort karimák támogatják. A rugalmas paramétereknek és a stabil működésnek köszönhetően a továbbfejlesztett karimafunkciókkal intuitív módon végezhető a tervezés.

Öntőszerszám-tervezés A ZW3D olyan geometriát hoz létre, amely magokat és üregeket, alkatrészfelületeket és anyagelzárásokat tartalmaz. A mag és az üreg ugyanabban az időben, azonos művelettel hozható létre. Az öntőszerszámok alapelemeihez szabványos könyvtárakat tartalmaz. A ZW3D öntőszerszám-tervező moduljának egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy logikusan követi a szerszámtervezés gyakorlati lépéseit.

 Ez az ízelítő igyekezett kiemelni a ZW3D program számtalan innovatív funkciója közül a legérdekesebbeket. A teljes funkcionalitás a költséghatékony CAD/CAM alkalmazás 30 napig ingyenesen használható próbaverziójának letöltésével, bemutatókon vagy oktatóvideók révén ismerhető meg.

hirdetés
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
http://mjpacking.net/product/cement-packing-machine/
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés