hirdetés
hirdetés

CAM Pro 2,5-tengelyes megmunkálási csomag

Ingyenes CAM alkalmazás Solid Edge felhasználóknak

Az elmúlt években a CAD- és CAM-rendszerek területén egyre fontosabbá váltak a komplex, minden igényt kielégítő megoldások. 

hirdetés

Az új piaci szereplők és a már meglevő szoftverfejlesztő cégek stratégiai céljai között szerepel az ügyfelek „mindent egy kézből” történő kiszolgálása. Ezen okból figyelhetők meg a cégfelvásárlások, a CAD/CAM/CAE és a PLM szoftverek integrációs mértékékének növelése. A Siemens Digital Industries Software, mint a nemzetközi piac egyik meghatározó szereplője, már régóta elkötelezett ebben az irányban, a fejlesztések során ezeket a célokat is maximálisan figyelembe veszi.

Új korszak nyílik a Solid Edge felhasználás terén

A Siemens átgondolt döntésének köszönhetően a szoftverkövetéssel rendelkező Solid Edge felhasználók ingyenesen hozzájutnak a CAM Pro 2,5-tengelyes megmunkálási csomagjához. A Solid Edge CAM Pro azonban nem más, mint az autóiparban, a repülőgépiparban vagy szerszámgyártásban már bizonyított NX CAM alkalmazás.

Együttműködés a CAD/CAM szoftverek között

A Siemens DIS a szükséges és elégséges integrációt tartotta fontosnak a szoftverei között. Ez azt jelenti a Solid Edge és a CAM Pro esetében, hogy a tervezőalkalmazásból közvetlenül átküldhető a modell a CAM-szoftverbe asszociatív kapcsolat automatikus létrehozása mellett. Ennek a megoldásnak nagy előnye, hogy a CAM használata nem igényli további CAD-licensz lekötését, így jobban lehet gazdálkodni a rendelkezésre álló erőforrásokkal.

Solid Edge CAM Pro 2,5-tengelyes csomag funkcionalitása

Ez a konfiguráció kiváló azon ügyfeleknek, akik most ismerkednek a számítógéppel támogatott megmunkálással és prizmatikus alkatrészek gyártásával is foglalkoznak. Ez a csomag alkalmas lesz a rögzített irányú, szintalapú megmunkálásokra.

Főbb funkciók, lehetőségek:

 • Marási és furatmegmunkálási műveletek létrehozása
 • A megmunkáláshoz szükséges szerszámkönyvtár kezelése
 • Műhelydokumentáció készítése
 • Programok posztprocesszálása szerszámgépre
 • Feature Based Machining

Érdemes bővebben szót ejteni a FBM-ről, amellyel a geometriai elemeket (sík, horony, zseb, furat, csap stb.)  fel lehet ismertetni, csoportosítani és arra egy ajánlott megmunkálást generáltatni. Ez a megmunkálási folyamatok automatizálásának első lépcsőfoka, amellyel a programozási idő drasztikusan csökkenthető.

A csomag tartalmaz továbbá több mint 30 gyári posztprocesszort Fanuc, Heidenhain és Siemens vezérlőkhöz, valamint jogosultságot a Post Hub oldalhoz, ahol több száz posztprocesszor közül választható ki a legmegfelelőbb.

További előnyök

 • Szerelések is felhasználhatók a CAM-környezeten belül
 • A modellek beolvasása közvetlenül a Solid Edge-ből törtéhet, beleértve a modellfrissítést is
 • Önállóan is képes megnyitni a Solid Edge-ben készült fájlokat, illetve más CAD-szoftverek által készített modelleket (beleértve a Solidworks-öt)
 • Asszociativitásnak köszönhető szerszámpályakövetés a modellváltozások esetén
 • Másolás/beillesztés műveletek támogatása korábbi programozásokból
 • Vizuális segédeszközök az új felhasználók támogatására és a termelékenység növelésére
 • Keresési eszközök a műveleteken belül a hatékonyabb használathoz

Magasabb funkcionalitású CAM-csomagok

Természetesen léteznek további CAM-csomagok is, amelyekkel olyan kibővített funkcionalitás válik elérhetővé, mint például a teljes 3-tengely, a gép/NC-kód szimuláció, illetve a szimultán 5-tengely vagy a járókerék marás. Azon ügyfelek igényei is kiszolgálhatók, akiknek esztergáló vagy huzalszikraforgácsoló program létrehozására van szükségük.

Támogatás, bevezetés

A komplett tervező- és megmunkálócsomag jóvoltából a felhasználók olyan megoldásokhoz jutnak hozzá, amelyek könnyen implementálhatók. A Solid Edge CAM Pro 2,5-tengelyes csomag alkalmazása során költségcsökkentés tapasztalható, hiszen nem kell egy külső gyártó által fejlesztett szoftvert megvásárolni és annak a szoftvernek a követését is fizetni. Ebben az esetben minden egy helyről, egy fejlesztőtől érkezik, és csak egyetlen szoftverkövetéssel kell az ügyfélnek rendelkeznie. Ahogy a CAD-rendszerek bevezetésénél is fontos szerepet játszik a betanulás, úgy ez a CAM szoftverek esetében is érvényes, ezen pedig nem szabad spórolni, mint ahogyan egy jó posztpocesszoron sem. Az Enterprise Group – PLM üzletága vállalja, hogy Solid Edge CAM Pro témakörben gyakorlatorientált képzéseket tart és igény esetén testreszabott posztpocesszorokat készít az ügyfeleknek.

Pálmai Viktor
a szerző cikkei

(forrás: Enterprise Group)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés