hirdetés
hirdetés

Szoftver

Így használhatja az NX többszáz rugalmas modulját, licensz megvásárlás nélkül

A hagyományos licenszelési megközelítés kiváló lehetőséget biztosít azoknak a CAx-felhasználóknak, akik ismétlődő feladatokat oldanak meg egy jól definiálható eszközkészlettel. Általában ezekben az esetekben egy szűkre szabott funkcionalitású szoftvercsomag elegendő a feladatok megoldásához. Azonban gyorsan fejlődő és még gyorsabban változó igények kielégítésére a hagyományos megközelítés már nem feltétlenül ideális, ezért vezette be a Siemens az „érték alapú licenszelést”, angolosan a token alapú licenszelést is. 

hirdetés

Ha a következő kérdések valamelyikére igennel tud válaszolni, akkor érdemes tovább olvasnia!

  • Gyorsan változó egyedi feladatokra keres megoldást?
  • Használni szeretné az NX teljes funkcionalitását az összes licensz megvásárlása nélkül?
  • Szeretné optimalizálni munkafolyamatait új eszközök segítségével?
  • Folyamatosan változik az NX-et használó felhasználók száma?
  • Szüksége lenne egy rugalmas licenszelési rendszerre?

Felhasználói előnyök 

Az új token licenszelésnek köszönhetően a felhasználók könnyebben alkalmazkodnak a folyamatosan változó terheléshez és a különböző igényekhez. Az új token alapú licenszelés nem jelenti a hagyományos licenszek leváltását, csak egy új lehetőséget biztosítanak, amelynek segítségével a felhasználókra szabható a szükséges szoftvercsomag, akár a két licenszelési módszer (hagyományos, és token alapú licenszelés) együttes használatával.

Így működik az token alapú licenszelés

Az alap modul beszerzése után a felhasználók kedvükre használhatnak különböző NX szakmodulokban (CAD, CAE) elérhető parancsokat. Miután megvásároltunk egy adott mennyiségű tokent (alap token szám 100db, majd bővíthető 50db tokenenként), azok segítségével igényünk szerint használhatjuk a szoftver által biztosított NX modulokat. A különböző alkalmazások használata közben azok értékük szerint különböző mennyiségű tokent foglalnak le, amint befejezzük az adott alkalmazások használatát, a token újra elérhetővé válnak, hogy mi, vagy kollégáink új alkalmazásokat futtassanak. Ennek a token alapú megoldásnak köszönhetően a felhasználók ki tudják kipróbálni az NX által nyújtott megoldásokat, akár új munkafolyamatok megalkotására vagy meglévő folyamatok optimalizálására.

Természetesen a token cégen belül nem személyre szabottak, nem elkülönülők, így közös token halmazból dolgozva lehetőség nyílik az összes rendelkezésre álló tokenből adott számú tokent lefoglalni, nagyobb rugalmasságot biztosítva ezzel a felhasználható eszközökre. Ezzel a megoldással akár a felhasználók egyszerre használhatnak ugyanolyan értékű csomagokat is (mindaddig, amíg ez megoldható a rendelkezésre álló tokenből) vagy egyik felhasználó kisebb funkcionalitású csomagra váltva lehetőséget biztosíthat arra, hogy kollégája egy magasabb értékű csomagot használva folytassa munkáját.

Példa a token alapú licenszezésre

Ahogy fent említettük, szükség van egy alap tervezői vagy analízis szoftvercsomagra a tokenes licensz használatához. Ha ez meg van, akkor az alap token halmazt kell hozzá kapcsolnunk, amelyhez több mint 100 féle egyedi NX modult válaszhatunk hozzá token értékük alapján.

Minden NX szakmodulnak van egy token értéke, például:

  • NX nézegető (Viewer) modul csak 5 darab tokent foglal le,
  • egy NX formatervező modul (Realize Shape) 35 darabot,
  • de a nagyobb értékű szerszámtervező modulok is elérhetők, mint az NX Moldwizard, amely már 63 darab tokennel használható,
  • de a token listában elérhetők egyedi interfészek is

Amint elindul az alap tervezői modul, az alap token készlet erejéig bármely NX tervezői modul hozzá választható és használható, amely a token listában szerepel érték alapon. Amint kilépek a modulból, annak tokenje visszakerül a token pool-ba, újra elérhetővé válik, újra lehet másik modult kivenni. Ha elérem az alap 100 tokenes határt, akkor vagy ki kell lépni egy modulból, hogy a tokenek visszakerüljenek a pool-ba, vagy bővíteni kell a token halmazomat 50 darab tokenekkel.

Az NX token alapú licenszelés nem csak a mindennapi munkát könnyíti meg, de nagyobb lehetőséget ad arra is, hogy kiaknázhassuk az NX által adta lehetőségeket a munkafolyamatainkra szabva. Céges szinten egy nagyobb beruházás helyett, különválasztott csomagok helyett, kisebb beruházással egy rugalmasan változó megoldást kapunk, függetlenül attól, hogy a napi szinten, rendszeresen változó igényeket kell-e kielégíteni, vagy csak alkalomadtán felmerülő szükségleteknek kell-e megfelelni.

A Simcenter több, mint 50 szakmodulja használható az NX token alapú licenszelésével (thermal, flow, cooling, fluid, durability, acoustics, ..)
A Simcenter több, mint 50 szakmodulja használható az NX token alapú licenszelésével (thermal, flow, cooling, fluid, durability, acoustics, ..)

A graphIT Kft. a Siemens Gold Smart Expert partnere NX és Teamcenter PLM területén. A kiválasztott PLM megoldás sikeres bevezetésére garancia a Magyarországon több mint 500 ipari ügyfélnél napi használatban működő graphIT gépészeti szoftver. Az implementáció kiterjed a kiválasztott PLM rendszer üzembe helyezésére, konfigurálásra, testreszabására és betanítására. A graphIT Kft. számára kulcsfontosságú a hosszútávú ügyfélkapcsolatok kialakítása, ezért kiemelt utánkövetési szolgáltatásokkal segíti felhasználóit az általa szállított PLM megoldás sikeres alkalmazásában.Ha az érték alapú NX licenszezésről további kérdése lenne, vagy akár az így használható NX modulok listájára van szüksége, keressen minket a www.graphit.hu weboldalon szereplő elérhetőségeinken.

A megjelent, folyamatos frissítésű NX legújabb NX1899-es sorozatával kapcsolatban graphIT Kft. webinárt tart, CAD/CAM újdonságok az NX1899-ben címmel, március 12-én, csütörtökön 10 órától. Az előadás során bemutatásra kerülnek a leghasznosabb funkciók amivel az NX1899-es új verziója bővült aminek segítségével gyorsíthatja a mindennapi munkafolyamatait.

A webináron ingyenesen lehet részt venni, de előzetes regisztráció szükséges hozzá, amelyet ezen a linken lehet megtenni: http://graphit.hu/webinarok

(forrás: graphIT)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés