hirdetés
hirdetés

CAD

Hatékonyabb üzleti döntések 3Dexperience-szel

Használjunk bármilyen CAD-programot is, nagy mennyiségű információt kell kezelnünk. A 3DExperience platform segít ennek a feladatnak a megoldásában úgy, hogy az eddig bevált programjaink megtartása mellett fejleszthetjük a céget a nagyobb versenyképesség érdekében. 

hirdetés

A CAD-Terv az autóipari beszállítók számára teljes körű üzleti megoldást kínál a döntéshozóktól kezdve egészen a gyártástervező mérnökökig. A portfólió elemeit nemcsak a CATIA-t, hanem az egyéb CAD-programot választó cégek is alkalmazhatják. Ennek köszönhetően mindenki tovább használhatja a már bevált tervezőeszközeit, viszont továbbfejlesztheti a folyamatait, javítva az üzleti tevékenységeit, termékeinek minőségét. Erre mutatunk példákat.

Naprakészen a dashboard felülettel Egy helytálló árajánlat összeállításánál vagy egy döntés meghozatala előtt a vezetőknek tájékozódniuk kell a cég aktuális és múltbéli állapotáról. Ebben nyújt segítséget a 3DExperience dashboard felülete, amely átláthatóan és naprakészen jeleníti meg az információkat. Nem kell különböző táblázatokat, prezentációkat böngészni, egyesíteni.

Dinamikus adatszűrés Négy különböző kategória szerint lehet vizsgálni a céget. Az első a földrajzi megközelítés, ahol megjelenik, hogy az egyes telephelyek milyen projekttel rendelkeznek, és azoknak mi az aktuális státusuk. Gyorsan lehet információt szerezni tapasztalatokról, aktuális leterheltségekről. Elegendő a térképen az adott városra kattintani.

Projektek földrajzi áttekintése (forrás: CAD-Terv)
Projektek földrajzi áttekintése (forrás: CAD-Terv)

A második a gazdasági fül, ahol átfogó képet kapunk a megbízások pénzügyi állapotáról. Tételesen láthatók a tervezői, a gyártási és az egyéb költségek. A szűrési feltételek változtatásával dinamikusan változnak a grafikonok. Egy ajánlat készítésénél kiváló támpontot jelentenek a meglévő projektek adatai. A dashboard segítségével ezek gyorsan és átláthatóan elérhetők.  

A harmadik értékelési szempont a műszaki tartalom, ahol is technológiai jellemzők szerint szűrhetők a projektek. Egy felkérés esetén könnyen előkereshetők a hasonló összetételű megbízások. Nem szükséges az archívum több száz mappáját végignézni és feleslegesen adatokat megnyitni. A gyártási paraméterek a negyedik kategória, ahol gyártási volumen vagy telephely szerint lehet listázni a projekteket.

Műszaki paraméter szerinti szűrés
Műszaki paraméter szerinti szűrés

Projektvizsgálat A négy feltételrendszer által összeválogatott projekteket egymás mellé helyezhetjük és összehasonlíthatjuk, hogy az egyes műszaki tartalmak milyen költségtényezőkkel járnak. Ez alapján sokkal pontosabb ajánlatot lehet összeállítani, vagy felkészültebben lehet érkezni egy megbeszélésre.

Aktuális tételjegyzék mindenkinek A gyártási részleg, a beszerzés vagy a logisztika szempontjából kiemelkedő fontosságú, hogy aktuális tételjegyzékkel (BOM) dolgozzon. Ezek az osztályok sok esetben táblázatokat használnak az egymás közti adatcserére. A változások manuális kezelése rengeteg időt vesz el, és nagy a hibalehetőség. A 3DExperience platform stabilabb és minőségibb szolgáltatást nyújt ezen a téren, használjon a tervezőcsapat bármilyen CAD-programot is.

Projektek összehasonlítása
Projektek összehasonlítása

Lehet bármilyen CAD-program A platformmegoldás integrálódik a ma elterjedt CAD-programokba. Ez azt jelenti, hogy a mérnökök ugyanazt a tervezőfelületet használják, egyedül a fájlkezelési műveletek változnak. Mentés esetén minden információ natívan, eredeti formájában a 3DExperience adatbázisában tárolódik. A tervezők számára garantált lesz az adatmenedzsment és a biztonságos közös munka.

Nyomon követhető tételjegyzék Miután egy összeállítás bekerült az adatbázisba, egy kattintással generálhatunk belőle tételjegyzéket. Később mindezt egy szinkronizációval aktualizálni lehet, ha változik a 3D-s CAD-adat. A tételjegyzék nem írja felül a régit, hanem egy új verzióként tárolódik el. Az összehasonlító eszköz segítségével kiszűrhetjük a két állapot közti különbségeket. Nem kell táblázatokat összemásolni, vagy keresni, hogy melyik az aktuális állapot.

Vizualitás, hogy mindent értsünk A tételjegyzékről a legtöbb esetben egy végeláthatatlan táblázat jut az eszünkbe. A 3DExperience BOM-technológia ezt teszi átláthatóbbá, gyorsítva a munkát. Az információk egy fagráfban jelennek meg. Minden egyes tételről, legyen az alkatrész vagy összeállítás, arányos előnézeti kép generálódik. A nézetet nagyítani, kicsinyíteni, a tetszőleges mélységben nyitni vagy zárni lehet. Mivel mindehhez csak egy webböngésző szükséges, bárki a cégen belül ellenőrizheti, hogy miként néz ki egy alkatrész.

Tételjegyzék vizuális információkkal
Tételjegyzék vizuális információkkal

Vannak esetek, amikor nem elegendő a 2D-s nézet, hanem szükséges a 3D-s modell is. Ilyenkor sincs szükség CAD-programra és licencre. Minden adatbázisba mentett CAD-adatról generálódik egy vizualizációs modell, amelyet ugyanúgy a böngészőben futó nézegetővel ellenőrizni lehet. Méréseket lehet végezni, kommenteket lehet elhelyezni. Egymás mellé helyezhetjük a tételjegyzéket és a 3D-s nézegetőt. Bármelyik oldalon választunk ki egy elemet, az a másik területen is kijelölődik. Ennek a megoldásnak köszönhetően egy irodai gépről is ellenőrizhetjük a termékek műszaki tartalmát. Nem kell plusz CAD-programba beruházni vagy a mérnökök segítségét kérni.

Tételjegyzék újrahasznosítása A gyors és pontos árajánlatadást nagyban segíti, ha egy meglévő tételjegyzéket újra fel lehet használni. Szabályozhatjuk másoláskor, hogy melyek azok az elemek (például a standard alkatrészek), amelyeket megtartunk. A tételjegyzékelemekhez gyártási, beszerzési és költséginformációk is tartoznak. Ezeknek az újbóli felhasználásával az ajánlati fázisban pontosabb ajánlatot tudunk összeállítani. A vizuális támogatás itt is adott. Előre vagy egyéni feltételek szerint szűrhetők a tételjegyzékelemek. Például zöld színt kapnak a gyártott, kék szint a kereskedelmi tételek. Sokkal átláthatóbbá válik egy hosszú adattábla.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[178577] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés