Rapid Prototyping

Fröccsöntés felső fokon

Szimuláció tökéletesíti a digitális prototípus koncepciót

Az elmúlt néhány évtizedben a számítástechnika robbanásszerű fejlődéséhez és elterjedéséhez hasonló folyamat zajlott le az egész világon a polimeralkatrész-gyártásban. A XX. század eleji megjelenésük óta napjainkra szinte minden hétköznapi használati tárgyunk tartalmaz több-kevesebb műanyag részegységet.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Korunk technológiai és anyagtudományi fejlettségének köszönhetően a bevezetőben jelzett alapanyagok nemcsak csomagolóeszközök, burkolatok és egyéb kiegészítő termékek alapjául szolgálhatnak, hanem kedvező mechanikai tulajdonságaik és kis sűrűségük révén műszaki alkatrészek gyártására is alkalmassá váltak. A szélesedő szerepkör növekvő elvárásokkal is jár.

Modellezésből szimuláció

Nagy méretpontosságú és nagy számban reprodukálható alkatrészeket túlnyomórészt fröccsöntéssel készítünk. A műszaki alkatrészek gyártása során megkövetelt szigorú minőségi elvárások miatt a gyártóknak különösen fontos a folyamat megbízhatóságának növelése, a lehetséges hibák feltárása még a szerszám legyártása előtt. A számítástechnika fejlődésével erre is lehetőség nyílik, mivel a szimulációs programok segítségével optimalizálható a technológia és a szerszámkialakítás, felfedezhetők a termék gyenge pontjai, a gyors prototípusgyártási technológiák megjelenésével pedig e változtatások rövid idő alatt láthatóvá tehetők a megrendelő számára.

E lépések a jobb minőségen, nagyobb megbízhatóságon felül komoly költségmegtakarítást is eredményezhetnek a vállalatok számára, mindamellett hogy a kiélezett piaci versenyben nagymértékben lerövidíthető a termék piacra kerülésének ideje. A kutatások azt igazolják, hogy a tervezés korai szakaszában meghozott döntések nagymértékben befolyásolják a termék teljes életciklusa során felmerülő költségeket. A szimulációs szoftverek alkalmazásával a gyártás során felmerülő felesleges költségek minimalizására, kiküszöbölésére nyílik lehetőség. 

Virtuális fröccsöntő gép

A fröccsöntés-szimuláció terén úttörő Moldlfow cég felvásárlásával az Autodesk hatalmas lépést tett a digitális prototípus koncepció tökéletesítésének irányába. A vállalat felismerte a műanyagiparban rejlő lehetőséget, így rengeteg energiát fordít e téren a fejlesztésre, hogy minden évben jobb és kifinomultabb eszközökkel tudja a felhasználók munkáját segíteni. Az Autodesk célja a Moldlfow termékcsalád esetén, hogy a széles termékpalettán a CAE-szakértőtől a terméktervezőn és szerszámtervezőn át a technológiáért felelős szakemberig mindenki megtalálja a számára megfelelő megoldást, amellyel pontosabb digitális prototípust, ezáltal jobb terméket és olcsóbban tud előállítani.

Szerszám belső hőmérséklet-viszonyai
Szerszám belső hőmérséklet-viszonyai
A szoftverre úgy kell tekintenünk, mint egy virtuális fröccsöntő gépre, ahol ellenőrizhetjük a terméket és a szerszámot, vagy akár a technológia helyességét. Az Autodesk Moldlfow szoftverei esetén a felhasználó háromféle hálózási típus közül választhatja ki a termékgeometriához leginkább megfelelőt. Az alapanyag-adatbázis gazdagsága egyértelműen kiemeli a Moldflow-t a többi szoftver közül. A folyamatos bővítésnek és a saját anyagvizsgáló laboratóriumoknak köszönhetően mára több mint 8600, kereskedelmi forgalomban kapható anyag közül választhatunk, legyen szó hőre lágyuló vagy nem lágyuló polimerről.

A program segítségével elvégezhető a kitöltés-, hűtés- és vetemedésanalízis, a szálorientációs vizsgálatok, illetve az automatikus elosztócsatorna kiegyensúlyozása eredményeinek kiértékelésével az előtt tudunk változtatni a terméken vagy a szerszámon, hogy azokat legyártottuk volna. Így elkerülhetjük az ezzel járó költséges és időigényes módosításokat. Ellenőrizni tudjuk, hogy az ömledék áramlása okoz-e deformációt a szerszámbetétekben gyártás közben. Természetesen a hagyományos eljárásokon kívül lehetőség van egyéb, speciális technológiák vizsgálatára is.

A legfrissebb fejlesztések

Az Autodesk Moldlfow 2012-es kiadásában megjelent újdonságokkal a szoftver az elkövetkezendő évekre bebiztosíthatja vezető helyét a fröccsszimulációs szoftverek világában. Az első látványos változás a felhasználói felületet érintette, ahol rengeteg előremutató módosítás történt. A korábbi kezelőfelületet a napjainkban közkedvelt Microsoft Office-szerű szalagos menürendszer váltotta fel, amely nagymértékben egyszerűsíti és felgyorsítja a szimulációs rendszer mindennapi használatát. Hatalmas előrelépés jelent az Autodesk számos szoftverével történő veszteségmentes együttműködés, a kompatibilitás továbbfejlesztése.

Szimuláció egyszerűen
Szimuláció egyszerűen
Az Inventor Fusion direkt modellezőrendszer segítségével a szimulációt végző szakembernek lehetősége nyílik az eredmények kiértékelése után azonnal elvégezni a termékgeometria szükséges módosításait anélkül, hogy újra kellene kezdenie a szimulációs modell felépítését a módosított geometriával. Néhány egyszerű kattintás, és a változások hatásai azonnal láthatóvá válnak. E látványos és könnyen észrevehető újítások mellett az idei év a háttérben dolgozó algoritmusok terén is több újdonságot hozott. A szimulációs szoftverek között először van lehetőség valódi hosszú szálas anyagok fröccsöntésének szimulációjára, eltekintve a korábbi egyszerűsítésektől.

A tranziens hűtés megjelenése betekintést enged a fröccsöntő szerszám belső hőmérsékleti viszonyaiba. Az idei év másik nagy újdonsága az Adviser Design beépülő modulja, amely az Inventor és a ProEngineer szoftverek alá képes betelepülni. A beépülő modul teljesen új alapokra helyezi a fröccsöntés-szimulációról alkotott képet: egyszerű, gyors, pontos. Legfőbb előnye, hogy a tervező által megszokott CAD környezetben, CAE tudás nélkül készít a szoftver valós idejű kitöltésanalízist. Korábban elképzelhetetlen volt a terméktervezés ilyen mértékű támogatása.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[96552] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés