hirdetés
hirdetés

Szoftverújdonságok

Fókuszban a könnyű kezelhetőség

Az alábbiakban bemutatjuk a világ egyik vezető új szoftvermegoldását, amelyet berendezések, üzemek és vezérlőszekrények gyártói számára fejlesztettek ki.

hirdetés

Az Eplan Platform összekapcsolja a szoftvermegoldásokat az egyes mérnöki szakágak között az előzetes tervezésből és projekttervezésből kiindulva a kapcsolószekrény- és kábelköteg-tervezésig. Az új, továbbfejlesztett platform átláthatóbb felhasználói felületet, továbbfejlesztett munkafolyamatokat és a kiegészítő felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos további funkciókat tartalmaz. Megjelent a Backstage nézet, mely az összes projektinformáció, valamint az adat- és fájlkezelés központi elemeként szolgál. A megújult alkatrészkezelés optimális teljesítményt és könnyű navigációt tesz lehetővé, összességében új felhasználói élményt nyújt.

Munkafolyamat az új Eplan Platformban
Munkafolyamat az új Eplan Platformban

Az Eplan fejlesztői a munkafolyamatokra összpontosítottak: arra törekedtek, hogy javítsák az együttműködést az ipari értéklánc mentén. Ennek oka az, hogy a CAE-megoldások, mint például az Eplan Platform, egy vállalat „alapzatát” jelentik a tervezésben és a termékfejlesztésben. Az ilyen rendszerek általában mélyen integrálódnak az ügyfelek infrastruktúrájába és stratégiájába, így évekre előre tervezhetővé teszik a befektetési döntéseket. Az Eplan Platform 2022 kifejlesztésének célja az volt, hogy optimalizálja az adatcserét a projektben részt vevők között. Az olyan felhőalkalmazások, mint az Eplan eBuild, a – most már teljes verzióban is elérhető – eManage és az eView további lendületet adnak az Eplan Platform keretében megvalósuló teljesen új együttműködési formáknak. Az új felhőalapú szoftvermegoldások hozzáadott értéke jelentősen javítja az együttműködést a vállalatok és ügyfeleik, partnereik és beszállítóik között.

Digitális tervezés

Markus Sommert, az innovatív bevonattechnológia egyik globális vezető gyártójának számító J. Wagner GmbH elektromos tervezőjét meggyőzte az új felhasználói felület. „Az új Eplan Platform 2022 egységes, a modern munkamódszerek koncepcióin alapuló felhasználói felület valóban megkönnyíti a szoftver gyors használatát, különösen az új felhasználók számára. Az Eplan által kínált számtalan funkció jól felépített és világosan elrendezett, az integrált szalagtechnológiát öröm használni” – mondta a szakember.

Interdiszciplináris termelés
Interdiszciplináris termelés

A hozzáadott érték néha a részletekben rejlik. Így volt ez egy koblenzi KSV kapcsolószekrény-gyártó esetében is, mondta Michael Noack Eplan-adminisztrátor. Noack egyik feladata a törzsadatok karbantartása volt, amelynek során mélyen belemerült a platform bétatesztelésébe. Számára az új eszközkezelési funkciók nagy előrelépést jelentettek, mert lehetővé tették az eszköz összes tulajdonságának mentését a pillanatnyi változattól függően. „Az új Eplan Platform 2022-ben a műszaki tulajdonságok mostantól nagyobb változatossággal és pontosabban ábrázolhatók” – összegzett. Például a kábelutak kijelölésével helyesen lehet leképezni az olyan kontaktorok segédérintkező blokkjait, amelyek csatlakozása a szerkezet függvényében megváltoztatja azok fizikai helyzetét. Ennek eredményeképpen a bekötési rajz még pontosabb, az elektromos tervezés egyszerűbb, ráadásul a modellezés a vezérlőszekrényen belüli kábelezést is megkönnyíti.

Előfizetői modell

Az Eplan Platform 2022 kizárólag előfizetői modellben érhető el, amely – az alacsony belépési áraknak és a testreszabott tervezésnek köszönhetően – minimalizálja a befektetési kockázatot. A vállalatok az előfizetésekkel az ügyfélkapcsolatot is erősítik, hiszen jobban megismerik, mire van szükségük ügyfeleiknek a mindennapi munkához. Az Eplan Platform 2022 intuitívabb, rugalmasabb, és összességében termelékenyebbé teszi a cégeket. Számos kísérő termékkel és megoldással – például az Eplan Partner Programmal és az Eplan felhőalapú kiegészítő szoftvertermékeivel – integrálva jobban együttműködhetnek az ügyfelekkel, partnerekkel és beszállítókkal.

Cikkünk eredetileg a Gyártástrend októberi lapszámában jelent meg.

(forrás: Eplan/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés