hirdetés
hirdetés

CAD/CAM

Egyszerűsíti a munkafolyamatot az új verziójú Radan

Automatizált és továbbfejlesztett folyamatok segítik az idő- és adminisztrációmegtakarítást a lemezmegmunkálás Radan CAD/CAM-szoftverének új, 2020.0 jelzésű változatánál.

hirdetés

Olaf Körner, a Radan termékmenedzsere elmondta: „Miután tavaly jelentős fejlesztéseket végeztünk a táblafelosztási motoron, a felhasználók gyakrabban használják az automatizált táblafelosztás funkciót. Az erőteljes jelentéskészítéssel, a szükséges egérkattintások számának körülbelül a felére csökkentésével, az automatikus táblakiosztás alkalmazásával vagy a 3D-s testmodellek alkalmazásával a munkafolyamat sokkal egyszerűbb.”

Radan 2020.0: vizuálisabb táblakiosztás A Radan 2020.0 új, gyors táblakiosztás módja vizuálisabb felhasználói felületet biztosít, kevesebb alapbeállítás megadásával projektekhez. Az újratervezett új projekt párbeszédpanelen a felhasználók gyorsabban feloszthatják a táblákat. További időmegtakarítást jelenthetnek a gépspecifikus projektek és sablonok. Ahogy Olaf Körner elmondta: „Ha egy ügyfél gyorsan el akarja kezdeni a táblakiosztást, most kevesebb kérdéssel és a gépspecifikus sablonokkal tesszük lehetővé számára a sokkal egyszerűbb elindulást. A sablonok automatizmusokat is tartalmaznak: például a fiberlézer sablon kiválasztja a megfelelő lézervágó gépet, és megteszi a szükséges beállításokat.”

Radan 2020.0: jobb projektmenedzsment A felhasználók nemcsak gyorsabban kezdhetnek el a projekteken dolgozni, hanem a korábbi projektjeiket is könnyebben folytathatják. Az új, egyszerűsített mód előnye a csökkentett egérmozgatási igény és az automatikus mentés funkció, aminek köszönhetően a munka soha nem vész el. A használat egyszerűsége miatt a szoftverkezelés könnyen elsajátítható, és az összetett projektek hatékony kezelését is lehetővé teszi.

Összetett projektek kezelését teszi lehetővé egy új kivágó/lyukasztószerszám típus is. A kivágás/lyukasztás a gyártási folyamat fontos eleme, és Olaf Körner szerint az ügyfelek egyre kreatívabbá válnak a kivágó/lyukasztó gépek szerszámozása során, hogy versenyelőnyt szerezzenek a lézerekkel szemben. Mostantól egy új szerszám érhető el a szerszámtárban az alkatrészek egyengetéséhez.

Radtube A Radtube előző kiadásában bemutatkozott, népszerű közös vágás funkciója további fejlesztéseken esett át. A felhasználók mostantól anyagfelhasználás vagy ciklusidő alapján is optimalizálhatják a kiosztást. A ciklusidő optimalizálásakor a kiosztás nagyobb prioritással keresi a lehetőségeket a közös vágásra. „Nem áldozza fel az anyagkihasználást, de nyomatékosabban keresi a lehetőséget a közös vágás funkció használatára. Az ügyfél így eldöntheti, hogy mit tart fontosabbnak: a lehető leggazdaságosabb anyagfelhasználást vagy a ciklusidő-optimalizálását.”

„Ahogy a közös vágás funkció egyre népszerűbbé válik, ügyfeleink azt kérik tőlünk, hogy tegyük lehetővé a korábbi alkatrészek kiosztását is ezzel a megoldással. Azt szeretnék, ha a Radan feltételezné, hogy ezek az alkatrészek is megmunkálhatók közös vágással, ha ez biztonságos. Ezért lehetővé tettük az automatikus közös vágás kiválasztását a korábbi alkatrészekre is, ezzel még automatikusabb közös vágást téve lehetővé.”

Radtube-jelentések A Radtube-jelentések mostantól QR-kódokat, vonalkódokat és képeket is tartalmazhatnak, az alkatrészek így egyszerűbben és pontosabban beazonosíthatók. A jelentések a szükséges formátumban, automatikusan kiadhatók.

Radquote Ebben a verzióban a Radquote számos újítással bővült; a legfontosabb az anyagszámításokhoz használható új táblafelosztási motor. A funkció a pontos és teljesíthető becsléseinek köszönhetően képes növelni az elnyert megrendelések számát. Amint egy árajánlat megrendeléssé válik, a Radquote automatikusan exportálja az összes szükséges információt: PDF-fájl formájában a nyilvántartásba vételhez, a megrendelést megerősítő dokumentumként az ügyfél számára e-mailben vagy adatsorként CSV vagy szöveges formátumban. Ezen keresztül összekapcsolható a vállalat ERP-/MRP-rendszerével.

Egy új Radquote-funkció, az ügyfélspecifikus importálási sablon az adott ügyfelekhez kapcsolódó sablonok létrehozásával lehetővé teszi az információk, például a DXF-fájlok ügyfélspecifikus igények szerinti automatikus elemzését. „Ez jelentősen javíthatja a munkafolyamatot, enélkül a fájlt ugyanis kézzel kellene előkészíteni, ami időigényes.”

Az ügyféladatok új távolság mezője alapján az alapértelmezett szállítási idő és a becsült szállítási költségek is automatikusan hozzáadhatók az árajánlathoz. „Az ügyfélprofilok létrehozásakor a Radquote-ban megadhatja, hogy az egyes ügyfelek hol találhatók, hiszen a szállítási költségek egy 200 mérföldre lévő ügyfélnél magasabb lesznek, mint egy 20 mérföldre lévőnél. Ez alapján egy képlet a rendelés súlyával együtt a teljes szállítási költséget is kiszámítja.”

Radbend A Radbend mostantól további vizsgálati módokat biztosít, ami a kiterített geometriát több lépésben is megvizsgálja a gyárthatóság biztosítása érdekében. Olaf Körner magyarázata alapján: „Az automatikus ellenőrzések például megkeresik a hajlításokhoz túl közel található furatokat. Az alkatrész elemzésekor látható, hogy a tervezett alkatrész legyártható-e, vagyis hogy a hajlítás folyamata során nem deformálódnak-e furatok.”

További ellenőrzési funkciók kerültek bevezetésre a többlépéses hajlítások támogatásához, amelyek a pontos eredmény érdekében szükség esetén két lépésre bontják a folyamatot. Ez korábban csak a modell fizikai megváltoztatásával és különböző hajlítások és lépések hozzáadásával volt lehetséges, az új funkció így jelentős időt takarít meg.

Kézzelfogható előnyök

A Radan 2020.0 tehát továbbfejlesztett munkafolyamatot, nagyobb hatékonyságot, időmegtakarítást és erőforrás-optimalizációt nyújt a felhasználók számára. „A gyártócégek kézzelfogható előnyöket nyernek a szoftver használatából, amely közvetlenül csatlakoztatható ERP-/MRP-szoftvereikhez. Az eredmények még természetesebben és még gyorsabban, kevesebb manuális adatmegadással és egérkattintással érhetők el, ami nemcsak időt takarít meg, de megkönnyíti a szoftver használatának elsajátítását is. Az automatikus táblakiosztó algoritmus lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy még kreatívabban használják fel az anyagokat a megbízható elrendezési javaslatoknak, a különböző méretű táblák egyidejű kezelésének és a manuális táblakiosztás lehetőségének köszönhetően.”

További információ nyerhető a Radan 2020.0 verzióról az Enterprise Group honlapján.

Forrás: https://www.radan.com/news/articles/radan-2020-0-release

(forrás: Enterprise Group)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés