hirdetés
hirdetés

CAM

CNC technológia már a felhőből is

A DP Technology Corporation márciusban közzé tette önálló CAM alkalmazásának legújabb verzióját, az Esprit 2014-et. Az új szoftver valamennyi szoftverkövetéssel rendelkező magyarországi felhasználó számára elérhető, magyar felülettel is. 

hirdetés

Az Esprit 2014 az egyszerűtől a legkomplexebb megmunkálásig valamennyi gyártási típust támogat, és minden olyan eszközt egy szoftveren belül nyújt, amelyre csak szükség lehet egy bonyolult megmunkálás tervezésekor.

Felhőalapú CAM Akár órákkal lerövidíti a megmunkálástervezést és a valósághoz még jobban közelítő szimulációt ad. Az Esprit 2014-ben lehetőség nyílik egyszerűen és különösebb erőfeszítés nélkül kiválasztani a megmunkálási geometrián alapuló szerszámot akár percek alatt, katalógusok felesleges böngészése nélkül. Az Esprit MachiningCloud Connection kiegészítéssel a programozók közvetlen hozzáféréshez jutnak a legfrissebb teljes szerszámadatbázisokhoz. 

• Egyszerűsíti a szerszámkiválasztást.

• A geometria és megmunkálási lépés alapján ajánlott szerszámlistát kínál.

• Pontos 3D-s szerszámelemekkel és összeállításokkal szimulálhatunk.

Esprit 2014 – mostantól felhőalapokon
Esprit 2014 – mostantól felhőalapokon

Együttműködés Folyamatos műhelyszintű csapatmunka-támogatás műveletterv-generátorral és fájlmegosztási rendszerrel.

• Esprit Excel Report Generator – a fejlesztéssel azok számára is elérhetővé válik az Esprit dokumentumok tetszőleges létrehozása, a sablonok szerkesztése stb. Microsoft Excel környezetben, akik a korábbiakban nehézségekbe ütköztek.

• eMerge – az alkalmazás segítségével lehetőség nyílik már megoldott feladatok átmásolására, átmozgatására, újrafelhasználására Esprit CAM modellek között, minimalizálva az ismételt kitalálásból és létrehozásból fakadó költségeket.

• Part Configuration Manager – családtáblázott megmunkálások létrehozása válik kivitelezhetővé; használatával az egyes családtagok egyedileg kimenthetők.

Családtáblázott megmunkálás
Családtáblázott megmunkálás

Termelékenység Maximalizálhatjuk a szimuláció és a programok hatékonyságát a termelékenység növelése érdekében az új szerkesztési módszertannal, illetve a szervezési és mérési eszközökkel.

• Measure Plus – a programozás közben szükséges mérések egyszerűsítéséhez.

• Tombstone Manager – felfogótömb-kezelés az optimalizált műveleti sorrendért.

• Steady-Rest Editor – bábszerkesztés a precízebb eszterga programozásért.

• Solid Properties – teljes értékű test- és felületanalízis.

• Post Test Automation – módosított posztprocesszorok ellenőrzésének automatizálása.

Báb megadása esztergáláskor
Báb megadása esztergáláskor

Automatizálás A programozás hatékonyságának növelése átfogó automatizálási folyamatokkal, amelyek csökkentik a szükséges beavatkozást és az ismétlődő feladatok terhelését.

• Haladó műveletrendezés – az optimális műveleti sorrend automatikus létrehozása tetszőleges kritérium alapján.

• Esztergaépítőelem-felismerés – esztergálási profilok létrehozása két kattintással.

• Eszterganullpontok szerkesztése – többorsós eszterga-megmunkálóközpontok nullpontjainak egyszerűsített kezelése, további fejlesztésekkel bővítve (például B tengely támogatása).

Eszterganullpontok szerkesztése
Eszterganullpontok szerkesztése

Szerszámozás A szerszámszerkesztés és sorszámozás új eszközeivel egyszerűsíthető a szerszámok kezelése és rövidíthető a teljes programozási idő.

Szerszám szerkesztése
Szerszám szerkesztése

Szimuláció A szerszámgépek megvédhetők a hatékony szimulációs és ütközés-ellenőrző eszközökkel, amelyek segítik a teljes kép átlátását.

• Jaw Spinner – segítségével szétválogatható az esztergatokmány pofáinak ütközésvizsgálata aszerint, hogy forog-e a tokmány vagy sem.

• Station Solid Simulation – lehetőség nyílik az egyes szerszámhelyzeteknek megfelelően külön testgeometriák megadására a szimulációban, amelyek automatikusan betöltődnek az egyes szerszámcsere-beállításoknak megfelelően.

Három testgeometria egy szerszámgépmodellben
Három testgeometria egy szerszámgépmodellben

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés