hirdetés
hirdetés

LiDAR

Az IPAD Pro magyar startuppal büszkélkedik

A mérnökök, a tervezők és az építészek órákat vagy akár napokat takaríthatnak meg az új iPad Pro beépített LiDAR 3D-s szkennerével és magyar fejlesztésű Shapr3D alkalmazásával.

hirdetés

Az alkalmazást olyannyira becsben tartja az Apple, hogy negyedik generációs táblagépjeinek reklámjában is bemutatja, ami nem véletlen: a jelentős hardverfrissítés és a megújult hátlapi kamerák mellett ugyanis az iPad Pro egy térbeli lézeres érzékelésre alkalmas LiDAR-szenzort is kapott, amely új lehetőségeket nyit a felhasználók előtt a kiterjesztett valóság és a térbeli modellezés területén.

Az alkalmazás kompatibilis a meghatározó tervező- (CAD-) programokkal. Ennek oka, hogy azoknak a mérnököknek, tervezőknek és építészeknek is utánozhatatlan modellezési élményt nyújtson, akik szakmájukból adódóan, hivatászszerűen foglalkoznak 3D-tervezéssel. „A CAD-rendszerbe közvetlenül integrált LiDAR-szenzorral létrejött egyedi hardverkombináció merőben új munkafolyamatokat eredményez, megkönnyíti és felgyorsítja a tervezést” – mondta Csanády István, a Shapr3D vezérigazgatója. Hozzátette: „a jelenleg demóverzióban működő fejlesztés a tervek szerint év végére lehet teljes egészében elérhető funkció”. A szakemberek rengeteg időt spórolhatnak meg a beépített LiDAR-érzékelőből származó adatokat a Parasolid Convergent Modelinggel kombináló megoldással. Ráadásul tovább javítja a használhatóságot, hogy az új táblagépekhez az Apple Magic Mouse és Magic Keyboard támogatást is nyújt.

(forrás: Shapr3D )
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés