hirdetés
hirdetés

Szimuláció

AI-vezérelt termékfejlesztési platform

Az Altair HyperWorks 2019 verziója szélesebb közösség számára teszi elérhetővé az erőteljes tervező és mérnöki szoftverét. A vezető szimulációs platform legfrissebb verziója egyesíti a tervezői, a mérnöki és a gyártással foglalkozó csapatok munkáját, ezáltal felgyorsítva a fejlesztési ciklusokat.

hirdetés

Az Altair egy globális technológiai vállalat, amely a termékfejlesztéshez, a nagy teljesítményigényű számításokhoz (HPC) és az adatelemzéshez biztosít különböző megoldásokat, a mai napon bejelentette, hogy megjelent az Altair HyperWorks 2019, a szimulációs és AI-vezérelt termékfejlesztési platformjának legújabb verziója. Az új kiadás egyetlen, nyílt architektúrájú platformon keresztül kiterjeszti a tervezők és mérnökök számára elérhető megoldások számát, ezzel gyorsabbá válhat a fejlesztés során a döntéshozatal, illetve a termék piacra kerülése. A továbbfejlesztett felhasználói felület és az intuitív munkafolyamatok lehetővé teszik az egyszerű termékinnovációt mind a szimulációs szakértők, mind az alkalmi felhasználók számára.

„Szeretnénk segíteni ügyfeleinket abban, hogy több ötletet, variációt tudjanak megvizsgálni, jobban megértsék a terveiket, és javíthassanak a profitabilitásukon” – mondta James Scapa, az Altair vezérigazgatója és alapítója. “Ennek elérése érdekében a HyperWorks 2019 fejlesztése során a megoldó sebességének növelésére, valamint a termékfejlesztés teljes szakaszához nyújtott megoldásaink közötti funkcionalitás javítására összpontosítottunk, optimalizációs és csatolt-fizikai eszközök kidolgozásával minden gyártási eljáráshoz.”

Az új HyperLife kifáradás elemző modullal gyors és megbízható eredményeket kaphatunk
Az új HyperLife kifáradás elemző modullal gyors és megbízható eredményeket kaphatunk

Újdonságok

Komplex összeállítások gyors szimulációja

Az Altair SimSolid a tervezőket és a mérnököket teszi eredményesebbé azáltal, hogy akár másodpercek, percek alatt képes szerkezeti szimulációkat elvégezni az eredeti, egyszerűsítés nélküli CAD-összeállításokon. A SimSolid képes gyorsan analizálni, megvizsgálni bonyolult alkatrészeket és nagy összeállításokat, amelyek egy hagyományos szimulációs szoftverrel órákat vagy napokat vennének igénybe.

Könnyen tanulható kifáradás élettartam becslés

Az Altair HyperLife lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy egy könnyen megtanulható megoldáson keresztül gyorsan megértsék a statikus, tranziens és vibrációs terhelések során felmerülő lehetséges tartóssági problémákat. Az intuitív felhasználói felület lehetővé teszi, hogy szinte azonnal, hosszabb tréningek nélkül tudjanak a mérnökök szimulációkat végezni. A HyperLife segítségével az ügyfelek képesek órákon belül, pontosan megjósolni a termék tartósságát, ezzel kiváltva az akár hónapokat is igénybe vevő fizikai teszteket.

Hatékony multi-physics munkafolyamatok

Az Altair SimLab egy intuitív platform a multi-physics szimulációk elvégzéséhez. Az automatikus alak és részfelismerés funkciójának köszönhetően több mint ötször gyorsabbá tehető egy szimulációs ciklus. A dizájn vizsgálata egyszerű, mivel minden elterjedt CAD szoftverrel kompatibilis. A multi-physics munkafolyamatokba beágyazott megoldókkal vizsgálhatóak a statikai, dinamikai, hőtani, áramlástani, elektromágneses problémák, illetve lehetőség van a folyadékszerkezet kölcsönhatásának (FSI) és az elektromágneses-termikus kapcsolatok elemzésére, kapcsolt analízisre is.

Kiváló magasszintű modellezés

A HyperWorks 2019 az eddigi legerősebb Altair HyperMesh verziót tartalmazza. Az új funkciók lehetővé teszik a legnagyobb, legösszetettebb végeselemes modellek létrehozását. A modell építési és összeállítási funkcióknak köszönhetően a nagy, összetett összeállítások kezelése a HyperMeshben könnyebb, mint valaha. Ez lehetővé teszi a CAE mérnökök számára, hogy lépést tartsanak a dizájn változásokkal. A beépített funkcióknak köszönhetően könnyen kicserélhetők az új alkatrészek és összeállítások a már meglévő modellekben, valamint képes több különböző konfigurációt, hálóvariánst, illetve részalkatrészt egyszerre kezelni. A közvetlen középfelületi hálógenerálás lehetőséget ad a héjhálók, egyenesen a CAD geometriából történő létrehozására a komplex öntvények vagy a fröccsöntött alkatrészek esetében is.

Teljesen megújult, egységes, egyszerű felhasználói felület, amely egyaránt  intuitív az alkalmi és tapasztalt felhasználók számára
Teljesen megújult, egységes, egyszerű felhasználói felület, amely egyaránt intuitív az alkalmi és tapasztalt felhasználók számára

Továbbfejlesztett felhasználói élmény a gyors koncepciómodellezéshez

A HyperWorks platform már tartalmazza az Altair Inspire-t, az Altair Activate-ot és a SimLab-ot, amely osztályvezető megoldásokat nyújt a koncepció modellezéshez, egy intuitív és konzisztens felhasználói felületen. Az új kiadás tartalmazza az Altair HyperWorks X-et, egy új munkafolyamat-készletet a geometria létrehozásához, szerkesztéséhez és hálózáshoz, mindezt az Inspire-rel azonos felhasználói élménnyel. A HyperWorks X-ben található, könnyen megtanulható háló alakító funkció segítségével sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni a csapatok már a termékfejlesztés korai szakaszában is. Ezek a munkafolyamatok lehetővé teszik, hogy a koncepciószintű változtatások közvetlenül a meglévő FEA modellen történjenek, megkerülve ezzel a CAD geometria módosítását, így felgyorsítva a döntéshozatalt.

Bővített nem-lineáris megoldó funkciók

Egyre növekszik azon vállalatok száma, amely az Altair Optistructot használja szilárdságtani, merevségi és kifáradás analízisekhez, köszönhetően a program által nyújtott jelentős folyamatfejlesztésnek. Az OptiStruct által létrehozható egymodellű, több attribútumú munkafolyamat időt és költségmegtakarítást biztosít. A tervezési döntéseket gyorsabban meghozhatják a mérnökök, ha a lineáris, nem lineáris és tartóssági elemzéseket egytelen, optimalizálásra-kész modellen végzik.

Továbbra is vezető a generatív dizájn tervezésben

Az Altair már több, mint két évtizede iparágvezető a generatív tervezésben. Az Altair HyperWorks optimalizálja a szerkezeteket, a mechanizmusokat, a kompozitokat és az additív gyártással készült alkatrészeket. Függetlenül a termék gyártásának módjától, a HyperWorks növelheti a kreativitást azáltal, hogy olyan dizájnokat javasol, amelyek egyszerre hatékonyak, innovatívak és gyárthatók.

„A HyperWorks 2019 mind a szakértők, mind a részidőben dolgozó elemzők számára javítja a felhasználói élményt” – mondta Scapa. „Ez a verzió a vezető Altair HyperMesh termékünkhöz használható számos új munkafolyamatot tartalmaz, ezáltal könnyen elérhetővé téve a továbbfejlesztett analízis funkciókat. Továbbá az új Altair HyperLife megoldás lehetővé teszi a tesztmérnökök számára a kifáradás analízisek elvégzését már egészen minimális tanulás után is.”

További információk:https://www.altair.com/hyperworks-2019/https://www.snt.hu/ipar40/altair
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: S&T/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés