hirdetés
hirdetés

Ipar Napjai 2018

A generatív tervezés a gépipar jövője

A generatív tervezés a felhőalapú számítástechnika segítségével utánozza a természet evolúciós megközelítését, hogy több ezer megoldással tudjon szolgálni egyetlen mérnöki problémára. A Varinex Zrt. komoly értéket tud hozzáadni a folyamathoz, megoldásait az Ipar Napjai szakkiállításon megismerhetik az érdeklődők.

hirdetés

Egy új, generatív tervezésnek nevezett folyamat teljesen átformálja azokat a módszereket, amelyekkel a hétköznapi tárgyak készülnek, a székektől kezdve az autókon át a szerszámgépekig. A mesterséges intelligenciára (MI) épülő szoftverekkel és a felhő számítógépes teljesítményének kiaknázásával teszi lehetővé, hogy a mérnökök több ezer tervváltozatot hozzanak létre egy tervezési probléma meghatározásával, azaz az alapvető paraméterek, például a magasság, a terhelés, a szilárdság és az anyagváltozatok megadásával.

A különböző 3D-nyomtatási technológiák segítségével az így készült tervváltozatok gyorsan ellenőrizhetők, hiszen kézzel fogható alkatrészeken lehet funkcionális teszteket végezni a fejlesztési ciklus bármely fázisában. A Stratasys J750 színes 3D-nyomtatójával például kiválóan szemléltethetők az alkatrészek véges elemes szimulációnak eredményei, segítve ezzel a megrendelők és mérnökök közötti kommunikációt.

Generatív tervezéssel és additív gyártásssal készült, könnyített hidraulikus krimpelőfogó (forrás: Stanley Black & Decker)
Generatív tervezéssel és additív gyártásssal készült, könnyített hidraulikus krimpelőfogó (forrás: Stanley Black & Decker)

A generatív tervezés azonban nem korlátozódik a termékfejlesztésre – nagyobb léptékű projektek, például épületek és irodahelyiségek esetén is alkalmazható. A közeljövőben már a mindennapi használati tárgyainkat és járműveinket is generatív tervezéssel fogják létrehozni, és mindennapi munkakörnyezetünk kialakításához is ezt a technológiát fogják segítségül hívni. Elképzelhető, hogy a termékek újszerű formát öltenek vagy egyedi anyagokból készülnek majd, elvégre a számítógépek a mérnökökben korábban fel sem merülő megoldások kidolgozását is lehetővé teszik.

Az MI lassan minden munkafolyamat részévé, a generatív tervezés pedig a terméktervezés normájává válik. Izgalmas lesz látni, mi mindent érhetünk el, ha rövidebb idő alatt, kevesebb anyag- és üzemanyag-pazarlással, a bolygóra gyakorolt kisebb káros hatással tudunk létrehozni egyre több és a felhasználói igényeknek jobban megfelelő megoldást és terméket az erősödő globális középosztály igényeinek kielégítésére.

Ismerje meg az Ipar Napjain!

A Varinex Zrt. komoly értéket tud hozzáadni a folyamathoz, az alkotás jövőjét támogató legkülönfélébb specializációk terén rendelkezik tapasztalattal – a gépészeti tervezéstől és a tervezésautomatizálástól a szimulációig és az adatkezelésig. Látogasson el az Ipar Napjai kiállításon a Varinex Zrt. két standjára, és ismerje meg a Stratasys 3D-nyomtatási és az Autodesk újgenerációs termékfejlesztési platformja által nyújtotta előnyöket a digitális prototípusgyártástól a termékalkotásig!

Vegyen részt előadásainkon és ismerje meg a piacvezető 3D-nyomtatást és az újgenerációs termékfejlesztést!

  • 2018. május 16. – Sorozatgyártás 3D-nyomtatással és NextGen termékfejlesztés Autodesk szoftverekkel
  • 2018. május 17. – Az additív gyártás jelentősége az iparban.  A terméktervezés jövője

További információ és regisztráció: https://cad.varinex.hu/ipar-napjai/

(forrás: Varinex/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés