hirdetés
hirdetés

Autóipar

Utazásmegosztó alkalmazás nyert a Ford versenyén

A Ford Intelligens Mobilitás Játékversenyt hirdetett, amelyet egy utazásmegosztó alkalmazás nyert. A Jaunt alkotói 10 000 eurós fődíjban részesültek. 

hirdetés

„A Jaunt összekapcsolja az utazókat, hogy közösen utazhassanak; ezáltal csökkenhet az utak zsúfoltsága, ráadásul az utazást is örömtelibbé és érdekesebbé varázsolja, legyen szó akár autózásról, kerékpározásról, buszozásról vagy éppen gyaloglásról” – mondta el Ken Washington, a Ford kutatási és fejlett tervezési részlegének alelnöke.

A New York-i Ilya Zarembsky és Betsy Medvedovsky által kifejlesztett Jaunt segítségével a felhasználók megtervezhetik utazásukat, vagy csatlakozhatnak mások utazásához, hogy gyorsabban vagy kellemesebb útvonalon jussanak el úti céljukhoz. Egy interaktív térképen kiválaszthatják az utazás módját, célját és időtartamát, és megismerkedhetnek más közlekedőkkel is. Az utazások megosztása, a különféle utazási módok használata és az utazók motiválása az alternatív útvonalak kipróbálására segíthet enyhíteni a főbb közlekedési útvonalak zsúfoltságát, és felgyorsítani a nagyvárosi forgalom áramlását.

A Cologne Game Lab kutatócéggel közösen kidolgozott, és a világ legnagyobb európai interaktív játékvásárán, a tavalyi Gamescom szakkiállításon meghirdetett Ford Intelligens Mobilitás Játékverseny célja az volt, hogy játékos megoldások révén segítsen megoldani a nagyvárosi közlekedés mindennapos nehézségeit.

A Ford Intelligens Mobilitás Játékverseny zsűrijének tagjai a Ford, a Cologne Game Lab, a USC Games Program, a Cologne International School of Design és a Turn 10 Studios munkatársai közül kerültek ki.

Középen Ken Washington, a Ford kutatási és fejlett tervezési részlegének alelnöke beszél az applikációról
Középen Ken Washington, a Ford kutatási és fejlett tervezési részlegének alelnöke beszél az applikációról

(forrás: Ford/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés