hirdetés
hirdetés

E-mobilitás

Újabb két elektromosautó-gyorstöltő Budapesten

A Budavári Önkormányzat két, elektromos járművekhez szükséges ABB gyorstöltőt adott át a Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó európai uniós program keretében.

hirdetés

Az I. kerületben az Várbazár garázsában és a Lovas úti parkolóban telepített Terra 53 CJG költséghatékony, több szabvánnyal kompatibilis, 50 kW -os egyenáramú gyorstöltő állomás. A flexibilis, multiprotokollos kialakítás a CCS, a CHAdeMo és az AC csatlakozási szabványt egyaránt támogatja. A Terra 53 CJG ideális kereskedelmi és bevásárlóközpontokba, töltőállomásokra és forgalmas városi pontokon való használatra. A töltő átlagosan 15-30 perc alatt képes menetkészre feltölteni a megfelelő csatlakozóval ellátott elektromos autó akkumulátorát.

Forrás: ABB
Forrás: ABB
Minden ABB töltőt internetalapú kapcsolódó szolgáltatásokkal látnak el, hogy az üzemeltető könnyen össze tudja kapcsolni a töltőket különböző szoftverrendszerekkel, mint a például back-office, a fizetési vagy a smart grid rendszerek. Ez a funkció lehetővé teszi a távfelügyeletet, a testreszabott hibadiagnosztikát és javítást, valamint a szoftverfrissítést és -fejlesztést.

ABB egyenáramú gyorstöltő technológiája már több, mint 40 országban bizonyított, ahol elektromos gyorstöltőket telepítettek hagyományos töltőállomások mellé, többek között Dániában, Hollandiában és Kínában. Az egyik legnagyobb volumenű megbízást az észt kormány adta, ahol 165 gyorstöltőt telepítettek, teljesen lefedve a balti ország területét. Az első hazai ABB gyorstöltőt 2012. áprilisában helyezték üzembe Budapesten, a Mol Istenhegyi úti környezetbarát töltőállomásán.

„Minden újabb hazai e-gyorstöltő telepítése jelentős lépés az elektromos autózás területén, egyben mérföldkő a hazai gyorstöltőhálózat kiépítéséhez is. Az elektromos autózás elterjedése csak akkor lehetséges, ha a töltő-infrastruktúra is kiépül, így az ABB segítségével egy jelentős akadály hárulhat el az elektromos autózás szélesebb körben való elterjedése elől.” – mondta Tanja Vainio, az ABB Kft ügyvezető igazgatója.

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés