hirdetés
hirdetés

Autóipar

Újabb dél-koreai gyár érkezik Magyarországra

Újabb cég hozza gyártását Dél-Koreából Magyarországra, hogy e-autók akkumulátoraihoz gyártsanak alkatrészeket. 

hirdetés

Salgótarjánban építi meg 13,3 milliárd forintból az első külföldi gyárát a dél-koreai Bumchun Precision, amely beruházást a kormány 2,65 milliárd forinttal támogat, mivel az új üzem TIER1 autóipari beszállítóként 200 munkahelyet teremt. A Salgótarjánban felépülő gyár alumínium akkumulátorcsatlakozókat készít elektromos járművek számára.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: beruházás értékét emeli az is, hogy a következő évtizedek autóipari átalakulását várhatóan az elektromos meghajtások fejlesztése határozza meg. A kormány ezért meghatározó termelési helyszínné szeretné fejleszteni Magyarországot, és szövetségesként tekint Dél-Koreára, hiszen nagyrészt az ottani vállalatok beruházásai jelölik ki az új ipari korszak nyerteseit. A távol-keleti ország a világ második legjelentősebb exportőre az e-mobilitásban, annak minden területén koreai vállalatok a piacvezetők - mondta Szijjártó.

Középen: Ri Ki Jeon, Bumchun Precision Co. Ltd. elnöke
Középen: Ri Ki Jeon, Bumchun Precision Co. Ltd. elnöke

Csak az idei első 4 hónapban 41 százalékkal bővült a két ország kereskedelmi forgalma, és már 350 milliárd forintnyi koreai befektetés érkezett az év eleje óta. Az új beruházásösztönzési rendszer történetében az idei az első év, amikor nem Németországból, hanem Dél-Koreából érkezett a legtöbb befektetés.

A Bumchun Precision Co. Ltd. elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a vállalat kultúrája a folyamatos fejlesztésen alapul, és Magyarországra is azért jön, hogy csúcstechnikát jelentő alkatrészeket gyártson. Ri Ki Jeon a helyszín megválasztását azzal indokolta, hogy a helyi munkaerő jól képzett, az ipari infrastruktúra fejlett, a földrajzi adottságok pedig kedvező logisztikai feltételeket biztosítanak. 

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés