hirdetés
hirdetés

Autóipar

Terepjárók készülnek robotokkal

ABB robotok szerelik össze az új Mercedes SUV-okat a finn Valmet Automotive-nál.

hirdetés

Az ABB 250 darab robotot szállít a Valmet Automotive finnországi Uusikaupunkiban működő üzemébe, ahol azok a Mercedes-Benz GLC típusú SUV-jai karosszériájának összeszerelését fogják végezni. A GLC városi terepjárók gyártása 2017 elején kezdődik. Az ABB rugalmas és intelligens gyártási technológái lehetővé teszik, hogy a Valmet Automotive csökkentse a beruházási költségeket, növelje a termelékenységet és gyorsabban tudjon reagálni a piaci igények változására.

Forrás:ABB
Forrás:ABB
A szerződés volumene szintén kiemelkedőnek számít. Finnországban még sohasem írtak alá ilyen nagy értékű, ipari robototok beszerzéséről szóló szerződést. A beszerzéssel a Valmet Automotive megduplázza a tulajdonában álló ABB gyártású robotpark nagyságát: a robotok száma 500 fölé fog emelkedni. A nemrég bejelentett új gyártósor zöldmezős beruházás keretétben valósul meg. A beruházás során fő szerelősorok és részegység-összeszerelő cellák létesülnek. Az új robotok tovább erősítik a finn autóipari beszállító rugalmas gyártókapacitását, ami lehetővé teszi, hogy a cég a termelékenység fokozásával és az átfutási idők lerövidítésével továbbfejlessze gyártási folyamatait.

Az ABB Robotika robotmegoldásai a vevők – köztük a Valmet Automotive – számára kiváló hatékonyságot garantálnak a gyártási folyamatokban, segítségükkel pontosabb hegesztési varratokkal, szűkebb tűrésértékekkel, és összességében pontosabb gépgyártási technológiával gyárthatják a gépkocsikat. A rendelés alapján szállítandó robotok részben a 2013-ban bevezetett IRB6700 robotcsaládhoz tartoznak. Ezek a robotok robusztusabbak, és 15 százalékkal jobb az energiahatékonyságuk, mint az elődeiké. Karbantartásuk leegyszerűsödött, aminek köszönhetően a 150-300 kilogrammos kategóriában ezek a robot tekinthetők a legalacsonyabb összköltségű és legjobb teljesítményű robotnak.

A megrendelés magában foglalja az IRB 8700-as robotokat is. A 2015 novemberében piacra került IRB 8700 termékcsaládhoz az ABB legnagyobb robotjai tartoznak. A 3,5 m karkinyúlású robotok akár 800 kg teher mozgatásra is képesek.

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés