hirdetés
hirdetés

Innováció

Startupokat támogat a Ford

A Techstars Mobility program célja, hogy elősegítse az olyan újszerű közlekedési megoldások kifejlesztését, melyek segítenek megbirkózni a növekvő globális kihívásokkal, például az utak zsúfoltságával, a parkolás problémáival vagy a légszennyezéssel.

hirdetés

A program vezetői 10 startup vállalkozást kérnek majd fel világszerte, hogy Detroitba költözve részt vegyenek a projekt kezdeti szakaszában, ahol forrásokhoz, mentori támogatáshoz, képzéshez és toborzási segítséghez juthatnak. Hagyományaihoz hűen, az első amerikai autóipari startup vállalkozások egyikeként a Ford Motor Company a Techstars nevű céggel közösen létrehozza a detroiti irányítású Techstars Mobilityt.

A vállalkozás célja, hogy segítse a újszerű járműipari és közlekedési megoldások létrejöttét. A program olyan vállalatokat támogat, amelyek a közlekedés és szállítás fejlesztését szolgáló újításokon dolgoznak, választ kínálva napjaink gyakori kihívásaira, például a forgalomszervezés és parkolás kérdéseire.

A cél az, hogy olyan új technológiák és megközelítések kerüljenek a piacra, melyekben a mobil eszközök, a vezeték nélküli kapcsolatok és felhő alapú rendszerek közösen könnyítik meg az emberek számára a közlekedést. Olyan jövőkép ez, aminek alapelvei már Henry Ford elképzelései közt is szerepeltek a vállalat alapításakor, 1903-ban. Induláskor a Techstars Mobility részvényesei 10 startup vállalkozást fognak kiválasztani a programban történő részvételre, a központ Detroitban lesz.

A kiválasztott vállalatok a három hónapos intenzív üzletfejlesztési, ügyfélszerzési, és hatékony vezetőtoborzási képzés mellett 120 ezer dollár összegű támogatást is kapnak, sőt neves vállalkozási mentorok tanácsaira is számíthatnak. Az inkubátorprogram három éve alatt összesen 30 startup cég kap majd támogatást. A csapatok a befektetőknek, az iparági vezetőknek és a közösség más tagjainak fogják bemutatni elképzeléseiket.

(forrás: Ford)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés