hirdetés
hirdetés

Autóipar

Legjobb évét zárja az Audi Hungaria

Az idén 1,9 milliónál több motor készül az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában - mondta Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke.

hirdetés

A motorgyártásban "ez az év lesz a legjobb az Audi Hungaria történetében" - tette hozzá, jelezve: a jármű-összeszerelésben körülbelül a tavalyi szinten marad a termelésük. Beruházásaikról szólva elmondta: a jövő nyáron elkészülő új győri autógyáruk építésénél a munkák 76 százalékát magyar cégek végzik, több mint 300 millió euró értékben. Korábbi tájékoztatás szerint az Audi új gyárának alapkövét 2011. július 7-én tették le; az üzemben 2013-tól évi 125 ezer jármű készülhet.

Ez a társaság negyedik olyan gyára, amelyben az autógyártás minden munkafázisát egy helyen végzik. Indításával a létszám 2100-zal bővül. Az Audi résztulajdonában lévő péri repülőtér bővítése kapcsán Thomas Faustmann úgy nyilatkozott: azzal számol, hogy 2013 közepére lezárulnak a munkálatok. Kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: véleménye szerint a közeli Pápa repülőterét az Audi "érdemben nem tudná igénybe venni". Kifejtette: a légikikötő feladata az Audi győri és más telephelyei között utazó munkatársak kiszolgálása, ebben pedig az időtakarékosság a legfőbb szempont.

Hozzátette: anyagot csak szükséghelyzetben szállítanak légi úton, ám "ebben az esetben Pért is igénybe lehet venni". A társaság árbevétele 2011-ben 5,598 milliárd euró volt, ami 17,2 százalékos emelkedés az előző évihez képest. Az adózás előtti eredmény meghaladta a 600 millió eurót, ami 3,8 százalékos bővülés. Az operatív eredmény az előző évi szinten maradt 551 millió eurós értékével. Motorból 14,3 százalékkal több, összesen 1 millió 883 ezer 757 darab készült, kész járműből pedig 39 518-at gyártottak Győrben; az utóbbi adat 2,5 emelkedést mutat az előző évhez képest.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés