hirdetés
hirdetés

EV

Közelebb hozzák az akkumulátorgyárakat

Közös gépjármű üzemanyagcella gyártó üzemet hozott létre a Group PSA és Total, az akkumulátorok gyártására Európában. 

hirdetés

A közös akkumulátor gyártó vállalkozás (ACC) létrehozásáról szóló megállapodást a Group PSA/Opel és Total/Saft írta alá. Ezzel a társulással, 2023-tól a felek az autóipar világméretű szereplőivé válhatnak a nagy teljesítményű akkumulátorok fejlesztésével és előállításával. A projekthez a Total/Saft a kutatás-fejlesztésben és iparosításban szerzett szaktudásával járul hozzá, míg a Group PSA az autóiparban szerezett tudását és a termelésben való tapasztalatát adja át. A kutatás-fejlesztési központ Bordeaux-ban található, a kísérleti telep a Nersac-ban. Franciaországban már elkezdték fejleszteni az új nagy teljesítményű lítium-ionos technológiát. A kutatás-fejlesztési szakaszt követően két gigagyárban indítanák el a tömeges gyártást, Franciaországban Douvrin-ban, valamint Németországban Kaiserslautern-ban.

Saft Nersac, Franciaország
Saft Nersac, Franciaország

Projekt célja

  • Az energiaátmenet kihívásaira reagálni azáltal, hogy csökkentik az autók ökológiai lábnyomát a lakosság számára kínált tiszta és megfizethető közlekedés érdekében.
  • Olyan akkumulátorok gyártása elektromos járművekre kifejlesztve, melyek a legmagasabb technológiai szinten lesznek, az energia, a teljesítmény, a feltöltődési idő és az ökológiai lábnyom tekintetében.
  • Termelési kapacitás kidolgozása, az elektromos autók keresletnövekedésének fenntarthatósága érdekében lényeges szempont az európai piacon, ami előre láthatóan 2030-ra megközelíti a 400 Gwh-t, ami a mostani piac tizenötszöröse.
  • Ipari függetlenség biztosítása Európában az akkumulátorok tervezése és gyártása területén, kezdetben 8 Gwh kapacitással, 2030-ra pedig mindkét telephelyen elérve a 48Gwh összkapacitást. Ez évente 1 millió elektromos járművet jelent, ami több mint az európai piac 10%-a.
  • A gyár pozicionálása, mint az egyik legnagyobb versenyképes szereplő az elektromos autókat gyártó vállalatok beszállítói között.
(forrás: Total)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés