hirdetés
hirdetés

Légiközlekedés

Jön: elektromos repülő üzemanyag utántöltő

A Gaussin és a Total közösen fejleszti a világon az első teljesen elektromos repülőgép üzemanyag-utántöltő járművét, a Art Full Elecet. 

hirdetés

A prototípus, amelyet a Toulouse-i Airbus ipari telephelyén terveztek meg, két üzemanyagtartály vontatására képes, egyenként 30 tonna üzemanyag-kapacitással. Az átadás 2020 végére várható. Az együttműködés során a Saft (a Total leányvállalata) 40 éves szakértelmét fogják igénybe venni az elektromos- és hibrid haszonjárművek, valamint az ipari járművek akkumulátorának tervezése és gyártása során. A Saft biztostja a lítium-ion akkumulátorokat a jövőbeli flotta számára. Az akkumulátorokat teljes egészében a vállalat franciaországi telephelyein, Nersac-ban és Bordeaux-ban, Franciaország Nouvelle-Aquitaine régiójában fogják fejleszteni és gyártani.

Az első vállalati megrendelés lehetővé teszi a Gaussin számára, hogy kibővítse kínálatát az elektromos járművek piacán, a Total pedig megoldást nyújt az üzemanyag-feltöltő vállalkozások számára. Mindez előkészíti az utat az innovatív járműflotta fejlesztésére is, kimondottan a légi közlekedés számára.

(forrás: Total)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés