hirdetés
hirdetés

Képernyő

Itt a Mercedes óriási érintőképernyős „műszerfala"

A minap bemutatta közelgő EQS luxus elektromos szedánjával kapcsolatos futurisztikus elképzelését a Mercedes-Benz. 

hirdetés

Az újítás egy faltól falig érő, 56 hüvelykes, „MBUX Hyperscreen” nevű érintőképernyő, amely a sebességmérőtől a szórakoztató rendszerig mindent magában foglal.

A gigantikus képernyő valójában egy több kijelzőt tartalmazó, hosszú, ívelt üveglap. A panelen megjelenített képen három általános területet lehet elkülöníteni: egy központi információs és szórakoztató zónát, a kormány mögötti műszerfalat és egy különálló felületet, amellyel a sofőr mellett ülő utas elfoglalhatja magát.

Menet közben csak a legfontosabb elemek lesznek elérhetők a paneleken, hogy út közben a vezető bele ne feledkezzen túlságosan a görgetésbe. A Mercedes-Benz az interfész nulladik rétegeként (zero layer) hivatkozik erre a felületre.

MBUX Hyperscreen
MBUX Hyperscreen

A cég mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásokat is integrált a találmányba. Ha például kedd esténként hazafelé menet rendszeresen felhívunk egy adott személyt, akkor a rendszer minden hét ugyanezen napján és ugyanebben az időszakban fel fogja ajánlani a megfelelő hívás kezdeményezését.

„Az MBUX Hyperscreen egyre jobban megismeri az ügyfeleket, és anélkül kínál egyedi, személyre szabott konfigurációt a szórakozáshoz és az üzemeltetéshez, hogy az utasnak bárhová kattintania vagy görgetnie kellene.” – fogalmazott egy nyilatkozatban Sajjad Khan, a Mercedes-Benz igazgatósági tagja és műszaki igazgatója

Jelenlegi tervek szerint az autógyártó EQ kocsijainak előállítása még az idei évben elkezdődik.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Futurism)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[265279] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés