hirdetés
hirdetés

Koronavírus-hatás

Így gyártanak a COVID-biztos Jaguárnál – Videóval

Elkészült az első olyan Range Rover, amelyet a Jaguar Land Rover dolgozók egészségének védelmét szolgáló közösségi távolságtartási korlátozások betartásával gyártottak. A vállalat tevékenységeinek minden területén szigorú irányelvek és protokoll bevezetésével gondoskodnak a távolságtartás, a higiénia és az orvosi ellenőrzés hatékony betartásáról.

hirdetés

A Jaguar Land Rover angliai, solihulli üzemében, ahol a koronavírus miatt a közelmúltban átmenetileg felfüggesztették a munkát, a mai napon legördült a gyártósorról az első olyan Range Rover, amelyet a közösségi távolságtartási korlátozások betartásával állítottak elő. A termelés fokozatos, lépcsőzetes újraindításának első lépéseként mindenre kiterjedően áttekintették a gyártósorokat, a fejlesztési részlegeket, az irodákat és a közösségi tereket, majd a közösségi távolságtartásra, a higiéniára és az orvosi vizsgálatokra vonatkozó, hatékony intézkedéseket vezettek be.

A Jaguar Land Rover saját készítésű, újrahasznosítható arcpajzzsal látja el minden dolgozóját
A Jaguar Land Rover saját készítésű, újrahasznosítható arcpajzzsal látja el minden dolgozóját

Védelem és önellenőrzés

Hőkamerával ellenőrzik a munkavállalók testhőmérsékletét, ahol csak lehetséges, két méteres távolságot kell tartaniuk egymás között – és ahol nem, ott személyes védőfelszerelést kell viselniük –, a közlekedési útvonalakat egyirányúsították, valamint szigorították az üzem takarítási előírásait. Ezen túlmenően a Jaguar Land Rover saját készítésű, újrahasznosítható arcpajzzsal látja el minden dolgozóját.

Az üzem területén érvényes, új intézkedéseken túlmenően a vállalat arra kéri dolgozóit, hogy a munkába való visszatérést megelőzően további lépéseket is tegyenek. Ezek keretében ki kell tölteniük egy online klinikai kérdőívet, alá kell írniuk a vállalat egészségügyi szabályzatát, valamint minden műszak előtt meg kell mérniük testhőmérsékletüket.

Ahol csak lehetséges, két méteres távolságot kell tartaniuk egymás között a dolgozóknak
Ahol csak lehetséges, két méteres távolságot kell tartaniuk egymás között a dolgozóknak

Nyitrától Csangsuig

A Csangsu városában (Kína), vegyes vállalatként működő gyártóüzemben február dereka óta folyik a munka, miután a korlátozások enyhítését követően az ügyfelek ismét elkezdték látogatni a bemutatótermeket, az újautó-értékesítés elkezdett visszatérni a normális kerékvágásba. Ezen a héten a Jaguar és Land Rover nyitrai (Szlovákia) és grazi (Ausztria) üzemeiben is újraindult a gyártás. A wolverhamptoni (Egyesült Királyság) motorgyártó központban a múlt héten ismét megkezdődött az Ingenium erőforrások gyártása, előkészítendő a járműgyártás fokozatos újraindítását. A halewoodi üzemben (Egyesült Királyság) június 8-án indul újra az élet, egyelőre egy műszakban. A Castle Bromwich-i központban a Jaguar Land Rover következő modellévi bevezetéseihez elengedhetetlen, kulcsfontosságú előkészítő tevékenységek zajlanak.

Trapp Henci
a szerző cikkei

(forrás: Jaguar Land Rover)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[254706] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés