hirdetés
hirdetés

Robotika

5G hálózaton kommunikáló humanoid robotot tesztelt a Toyota

Az autómárka azzal a céllal fejlesztette ki a T-HR3 robotját, hogy az az emberi tevékenységet különféle körülmények között – például otthon vagy az egészségügyi intézményekben – támogassa. A tesztüzem során a robot 5G hálózaton keresztül kommunikált a vezérléssel. 

hirdetés

A japán mobilszolgáltató NTT Docomo bejelentése szerint sikeres volt a Toyota által kifejlesztett T-HR31 humanoid robot próbaüzemben történő távvezérlése az ötödik generációs, mobil telekommunikáció (5G) alkalmazásával. A tesztkörnyezet a vezérlés pontjától mintegy 10 kilométerre volt, és két pont között 5G telekommunikáció működött.

A forgatónyomatékot (erőt) adagoló szervomodulok és a robot egész testét távvezérlő manőverező rendszer alkalmazásával a kezelő érzékeli a T-HR3-ast érő külső erőhatásokat, és azoknak megfelelően tudja mozgatni a robotot. A finom és egyenletes mozgás érdekében kulcsfontosságú volt minimalizálni azt a fáziskésést, amely a T-HR3 és a manőverező rendszer között futó vezérlő jelek átvitele során mérhető. Ezidáig a T-HR3-kísérletek során viszonylag csekély fáziskését okozó, vezetékes vezérlést használtak. Ezúttal a gyakorlati alkalmazást szem előtt tartva, a T-HR3 távvezérlését a Docomo által kifejlesztett, kis átviteli idejű 5G kommunikációs technológia alkalmazásával végezték.

A Docomo és a Toyota a tervek szerint tovább folytatják a robot különféle felhasználási forgatókönyvek szerinti tesztelését, valamint a kapcsolódó technológiák és szolgáltatások kutatását/fejlesztését azzal a céllal, hogy 2020-ban elindulhassanak az 5G szolgáltatások, majd később a prosperáló mobilitási társadalom is kialakulhasson.

(forrás: GyártásTrend/Toyota)
hirdetés
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
http://mjpacking.net/product/big-bag-filling-machine/
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés