hirdetés
hirdetés

Autóipar

Hibázhatott a BMW vezér, most távozik

Harald Krügert bírálatok érték, mert az ázsai versenytársakhoz képest később kaptak észbe a bajor autógyárnál, hogy az elektromobilitási fejlesztéseket erősítsék, így versenyelőnyt vesztettek. 

hirdetés

Nem kéri megbízatásának meghosszabbítását és így 2020 áprilisának végén távozik posztjáról Harald Krüger, a BMW német autógyártó elnök-vezérigazgatója – jelentette be a bajor konszern pénteken Münchenben.

Krüger 2015 májusa óta vezeti az autóipari óriást. Utódlásáról július 18-án tárgyal a vállalat vezetése – tudatta a BMW. A cég ügyeire rálátó források szerint a jelenlegi fejlesztési vezető, Klaus Fröhlich, vagy a gyártási igazgató, Oliver Zipse válthatja jövő tavasszal Krügert.

"Tíz évet töltöttem el a cég vezetésében, ebből négyet a vállalat élén, s ezután most szakmailag új irányba szeretnék elindulni" – mondta Harald Krüger.

Fotó: Alexander Migl - Own work, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons
Fotó: Alexander Migl - Own work, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Krügert amiatt érték bírálatok, mert a bajor autógyártó ázsiai versenytársaihoz képest – a 2013-as jó startot követően – az elektromobilitás terén nem volt képes megújulni, és elvesztette jó pozicióját. Közben még a BMW fejlesztési igazgatója, Klaus Frölic is úgy nyilatkozott, hogy Európában nincs szükség tisztán elektromos autókra.

A most lemondó vezér elődje úgy nyilatkozott, hogy: "mélyen tisztelem Krüger jelenlegi döntését, és teljesen megértem a jövőre vonatkozó terveit" – magyarázta Norbert Reithofer, a BMW igazgatótanácsának elnöke, aki Krüger előtt vezette a vállalatot.

Az 53 éves, gépészmérnök végzettségű Harald Krüger 1993-tól dolgozott a BMW-nél projektmérnökként, majd 2003-tól vezető beosztásban; személyzeti kérdésekért és a Mini és a Rolls-Royce márkáért felelt. Nem sokkal hivatalba lépése után nyilvánosan összeesett a frankfurti autószalonon. Egészségével kapcsolatban azóta is számos találgatás született.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés