hirdetés
hirdetés

Járműipar

Genfi autószalon a neten

Az internetre költözött a Genfi Autószalon, amely a koronavírus miatt maradt el idén. Az autóvilág legfontosabb eseményére készülő német autógyárok végül az interneten leplezték le innovációikat. 

hirdetés

A Volkswagen több modell mellett bemutatta történetének első elektromos meghajtású szabadidőautóját is. Az ID.4-et még idén elkezdik gyártani Európában, Kínában és az Egyesült Államokban. A gyártó ígérete szerint az előállítás folyamata szénsemleges lesz, és az autó akár 500 kilométert is meg tud majd tenni egyetlen töltéssel.

A BMW szintén egy elektromos meghajtású modellel jelentkezett. A futurisztikus külsejű i4-es még csak tanulmány, sorozatgyártásról nincs hír. A kupé inkább az autózás közeljövőjét mutatja be féltonnás akkucsomagjával és a beltérben elhelyezkedő hatalmas kijelzőkkel.

A Mercedes-Benz a legnépszerűbb modelljének számító E-osztály új verzióját is bemutatta, az Audi pedig az A3-as negyedik generációjáról rántotta le a leplet. Az elektromos hullám ezeket a modelleket sem kerülte el, mindkettőből lesz hibrid verzió.

A Porsche a legendás 911-es legerősebb változatát mutatta be kedden. A Turbo S-ért több mint hatvanmillió forintot kell majd fizetni, de cserébe 650 lóerős teljesítményre lesz képes, és a végsebessége a 330 kilométer per órát is eléri.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés