hirdetés
hirdetés

CES 2017

Forradalom az autóiparban

A Continental számos digitalizációs terméket és megoldást mutat be a jelenleg zajló CES-en, köztük a felhőmegoldáson alapuló rugalmas szórakoztatást és a környezetérzékelő radart, amelynek fejlesztése a CES 2017-es innovációs díját is elnyerte.

hirdetés

Fejlett vezetőiasszisztens-rendszerek, biztonsági megoldások, a tisztább autózás koncepciói és holisztikus kapcsolódás: a Continental úttörő termékeinek köre folyamatosan bővül, ahogy az autóipar is egyre gyorsabban mozdul el a szoftverek és mobilitási szolgáltatások felé. Az autóiparban rejlő digitalizációs lehetőségekről alkotott elképzeléseinek demonstrálására a világ egyik vezető autó- és gumiipari gyártója számos terméket és szolgáltatást mutat be az idei Fogyasztói Elektronika Show-n (CES).

„Jelenleg az egész autóiparban forradalom zajlik és a Continental aktív szerepet játszik ennek alakításában. A rendszerintegrációk terén meglévő komoly szakértelmünknek, és a járművek kapcsolódásában szerzett sokévnyi tapasztalatunknak köszönhetően a termékeinket folyamatosan a legújabb piaci trendek által támasztott igényekhez igazítjuk. Többek között az új mobilitási megoldások építőköveit fejlesztjük ki vásárlóink számára, és aktívan részt veszünk a jövő mobilitásának kialakításában. A Las Vegas-i CES-en azokat a legújabb innovációinkat mutatjuk be, amelyek a jövőbe repítenek minket” – mondta el Helmut Matschi, a Continental Igazgatótanácsának tagja, az Interior divízió vezetője.

Intelligens és rugalmas szórakoztatási rendszer felhővel

A Continental új felhőterminálja maximális rugalmasságot biztosít a sofőröknek. Azok az alkalmazások, amelyek korábban közvetlenül a fejegységbe voltak integrálva, most átkerültek a felhőbe, mielőtt megjelennének a nagy teljesítményű böngészőben. Ennek köszönhetően a rendszer mindig naprakész, és bármikor hozzáadhatunk új funkciókat.

A felhőterminál digitális asszisztensként is szolgál (forrás: Continental)
A felhőterminál digitális asszisztensként is szolgál (forrás: Continental)

A felhőterminál emellett a sofőr digitális asszisztenseként is funkcionál: elemzi a sofőr szokásait a nap és a hét különböző szakaszaiban, és ez alapján automatikusan beállítja például, hogy a munkahelyre való reggeli út során a kedvenc rádióállomása szóljon. A többi alkalmazás is hasonlóképpen optimalizálható: egy másik kényelmi lehetőség, ha a sofőr például minden szerda délután a konditerembe megy, a rendszer indításakor automatikusan a konditeremhez vezető út jelenik meg a navigáción.

Még egy egyszerű rádió is érdemben optimalizálható az extra felhőszolgáltatások és mesterségesintelligencia-rendszerek segítségével. A rádióadó például automatikusan átkapcsolhat, ha a sofőr kedvenc előadója szól a másik adón. A szolgáltatást a rendszernek az a képessége teszi teljessé, hogy egyéb, specializált rádióállomásokra is javaslatot tesz a sofőr hallgatási szokásai alapján.

A repüléstechnikából a közútra

A nagy felbontású 3D Flash Lidar (HFL) járműkörnyezet-szenzor lehetővé teszi az autó környezetének valós idejű 3D-s monitoringját, és semmilyen mechanikai alkatrészt nem tartalmaz. A technológia, amely már ismert és jól bevált a repüléstechnikában, jelentősen átfogóbb és részletesebb képet ad a jármű teljes környezetéről – nappal és éjjel egyaránt –, ezenfelül kedvezőtlen időjárási körülmények között is megbízhatóan működik. A Continental a Járműintelligencia kategóriában a járműkörnyezet-érzékelő radarjával a CES 2017-es innovációs díját is.

(forrás: Continental/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés