hirdetés
hirdetés

"Zöld" autó a Schneider fejlesztésében

A Föld Napja előtti napon, április 21-én mutatta be a Schneider Electric azt a környezetbarát autót, mely kizárólag elektromos meghajtással működik. A világcég fejlesztései révén amellett foglal állást, hogy a vállalatoknak a jövőben az energiahatékonyságra és bolygónk védelmére kell odafigyelni leginkább.
 

hirdetés

A Schneider Electric környezetbarát közlekedés melletti elkötelezettségét mutatja az általuk kifejlesztett, és sorozatban gyártott első olyan Citroën modellek, melyek kizárólag elektromos meghajtással működnek. Ezt megelőzően a Renault-Nissan szövetség által gyártott elektromos autók energiamenedzsment mechanizmusainak kialakításában és a töltéshez szükséges infrastruktúra kiépítésének segítésében tett lépéseket a vállalat. A 2009-es koppenhágai klímacsúcson a Schneider Electric elektromos autókkal és energiahatékonyságot növelő felszerelésekkel látta el a konferenciának otthont adó Bella Centre-t, amelynek köszönhetően a 2007-es adatokhoz képest 20 százalékkal csökkent az épület szén-dioxid kibocsátása.


Ahogyan Stefan Nordenfors, a Schneider Electric magyarországi vezérigazgatója a bemutatón elmondta, 2050-re a jelen állapothoz képest 100 százalékkal több energiára lesz majd szükségünk, miközben a szén-dioxid kibocsátást a felére kell csökkenteni világszerte. A vállalat filozófiája az, hogy az energia-felhasználás és az üvegházgáz-kibocsátás csökkentésének az energiahatékonyság a leggyorsabb és legolcsóbb módja. „Ezt az elvet mi magunk is követjük, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy energiamenedzsment megoldásaink segítségével 2009-ben világszerte 44.089 tonnával csökkentettük gyáraink és irodáink szén-dioxid kibocsátását. A Schneider Electric egy olyan világot képzel el, ahol minden eddiginél hatékonyabbak lehetünk, miközben sokkal kevésbé használjuk ki bolygónkat, a Földet” – nyilatkozta a vezérigazgató.

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés