hirdetés
hirdetés

Harley-Davidson

Augusztustól lesz kapható a Harley-Davidson e-motorja

Benzines meghajtású testvérével ellentétben a LiveWire nem dübörög.

hirdetés

A legendás, hangosan robajló motorkerékpárjairól ismert Harley Davidson még 2014-ben tette közhírré, hogy LiveWire néven elektromos motorbicikli gyártásába kezd. A bejelentéskor a cég még úgy nyilatkozott, hogy 2021-ben fogja megkezdeni a kétkerekű értékesítését, de az akkumulátortechnológia azóta ugrásszerű fejlődésen esett keresztül, és így a forgalmazás már idén augusztusban megkezdődhet.

A jármű álló helyzetből 3,5 másodperc alatt gyorsul fel 60 mérföld (96 kilométer) per órás sebességre. Egy feltöltéssel elméletileg 110 „városi mérföldet” lehet megtenni vele. A regeneratív fékezés technológiája (a fékezés maga az elemben elraktározható energiát termel) növelheti ezt az értéket. Mivel elektromos, a LiveWire-ban nincs se kuplung, se sebváltó. A felhasználó egy internethez csatlakoztatott applikáción keresztül például az akkumulátor töltöttségi szintjéről és a saját földrajzi elhelyezkedéséről egyaránt megbizonyosodhat.

LiveWire (Forrás: The Verge)

A cég motorjainak fanatikus híveit némileg megbotránkoztathatja, hogy a kerékpár az öblös dübörgés helyett visszafogottan sipít. A Harley-Davidson ugyanakkor abban bízik, hogy az új hanghatás idővel szintén a brand sajátlagos elemévé válik, és a márkahű szakállas rockerek is képesek lesznek megbarátkozni a létezésével.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Futurism)
hirdetés
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
http://www.baggingmachines.net/product-item-80.html
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés