hirdetés
hirdetés

E-motorgyártás

E-transzformáció az Audi Hungariánál

Az Audi Hungaria bővíti e-motorgyártását, szélesíti műszaki fejlesztése kompetenciáit, valamint felkészíti járműgyártását az elektromos korszakra.

hirdetés

Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és elektromos meghajtásokat gyártó egységét, amelyhez a magyar kormány 6,4 milliárd forinttal járul hozzá. „A következő időszakra vonatkozó terveink fókuszában az elektromobilitás és a fenntarthatóság áll“ – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

E-motorgyártás az Audi Hungariánál
E-motorgyártás az Audi Hungariánál

Az E-transzformációs projekt döntő része a győri e-motorgyártás bővítésére irányul, és megteremti a lehetőséget az elektromos meghajtás következő generációjának integrálására. Az Audi Hungaria egy éve gyártja az elektromos meghajtásokat a márka első teljesen elektromos modellje, az Audi e-tron számára, és ezzel az e-motorgyártás központja az Audi Konszernben. A műszaki fejlesztés kompetenciái és kapacitásai is bővülnek. Itt a hagyományos meghajtások hatékonyságnövelése mellett szisztematikusan felépítik a fejlesztési know how-t az elektromos meghajtások, valamint a termodinamika és a járműapplikációk területén. Továbbá egy csúcsmodern, új járatópadokkal felszerelt műhely, valamint egy új irodaépület is épül. Az E-transzformációs projekt 250 szakember számára teremt munkahelyet az említett területeken. Az E-transzformációs projekt keretében az Audi Hungaria járműgyártása is felkészül az e-mobilitás korszakára.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés