hirdetés
hirdetés

Autóipar

E-kompresszorokat gyártanak Balassagyarmaton

A Mahle átadta Balassagyarmaton az e-kompresszorok termelésére felépített gyártócsarnokát. A vállalat a világ számos vezető autógyártója részére állít majd elő a gépjárművek légkondicionáló berendezéseihez e-kompresszorokat a nógrádi városban. A cég már a gyártás beindítása előtt több megrendelésre is szert tett, a sorozatgyártás pedig 2019-ben indul el.

hirdetés

A kompresszorok jelentik a légkondícionáló berendezések „lelkét”. Az e-kompresszor révén a hűtést és fűtést biztosító rendszerek a gépjármű motorjától függetlenül tudnak működni, az elektromos autók esetében pedig az e-kompresszor hasonlóan fontos szerephez jut. „Az e-kompresszorok révén, a komplett rendszerek előállításával az eletromos meghajtású autók esetében is tovább erősítjük kiemelt beszállítói szerepünket” – mondta Bernd Eckl, a Mahle igazgatótanácsának tagja, a Thermal Management üzletágért felelős vezetője. A Mahle az e-kompresszorhoz szükséges villamos hajtás, az elektronika és szoftverek fejlesztését és gyártását is maga végzi.

A Mahle Compressors Hungary Kft. mintegy 18 év tapasztalatával és ezerfős munkatársi gárdájával Nógrád megye vezető munkáltatója. A magyarországi vállalat egy gyorsan fejlődő, dinamikus iparágban biztosít sokaknak hosszú távú karrier lehetőséget, ezzel pedig jelentős mértékben hozzájárul a régió gazdasági fejlődéséhez.

A Mahle a nemzetközi autóipar egyik vezető fejlesztő- és gyártócége, egyben a mobilitás gyorsan fejlődő világának egyik úttörője. A csoport termékportfoliója a robbanómotorok és az e-mobilitás esetében egyaránt az erőátviteli rendszerek és a légkondicionáló berendezések minden elemének fejlesztését célozzák. A világ útjain futó minden második járműben a Mahle termékei működnek. A cég rendszerei és alkatrészei nemcsak az utakon vannak jelen: számos helyhez kötött berendezés, álló alkalmazás, mozgó gép, valamint vasúti és tengeri közlekedési eszköz esetében is központi szerepet töltenek be.

A cég 2017-ben mintegy 12,8 milliárd euróárbevételt ért el. A Mahle a világ 30 országában, 170 gyártási helyszínen 78 000 munkatárssal van jelen. A vállalat 16 kutatás-fejlesztési helyszínén mintegy 6100 fejlesztőmérnök és technikus dolgozik a jövő mobilitásának innovatív megoldásain.

(forrás: Mahle/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[230314] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés