hirdetés
hirdetés

Az eredeti Defender formája tovább él

A Land Rover engedélyezte a Special Vehicle Operations (SVO) részlegéhez tartozó Bowler Motors-nak, hogy az eredeti Defender formatervet használja fel nagy teljesítményű járművei kifejlesztéséhez. Az új terepjáró megidézi a klasszikus Defender 110 összetéveszthetetlen sziluettjét, egyúttal ez lesz az első Bowler, amelyet a Special Vehicle Operations mérnöki szakértelmével együtt fejlesztettek ki.

hirdetés

Az új megállapodás előkészíti Bowler számára az új, nagy teljesítményű modellcsalád kifejlesztését, kezdve a „CSP 575” kódnevű projekttel – egy olyan új terepjáróval, amely a Bowler saját rally-kompatibilis CSP nagy szilárdságú acélvázát keresztezi a Defender 110 Station Wagon alumíniumötvözetből készült karosszéria paneleivel és a Land Rover 575PS kompresszoros V8 motorjával. Ez a projekt kiegészíti azokat a folyamatban lévő motorsport-fejlesztéseket, amelyek a Bowler múltjának, jelenének és jövőbeli terveinek alapját képezik.
A tervezett 4x4 első látványtervei bepillantást engednek a rally eredetű modellbe, amely 2016 óta az első új Bowler lesz. A részletek a következő év elején derülnek ki, de a versenyek ihlette terepjáró hatékony teljesítményt és autósporton edződött tartósságot ígér egy klasszikus, négy utas befogadására képes Defender 110 kombi formájában.

Az 1985-ben alapított Bowler úttörő szerepet játszott a dedikált off-road versenyautók gyártásában az Egyesült Királyságban. A Jaguar Land Rover 2019 végén vásárolta meg Bowlert, azóta szakértői csapata számos izgalmas projektet dolgozott ki az SVO üzletág részeként. A Bowler-ügyfelek már profitálnak ebből a kapcsolatból, mivel a Land Rover SV mérnökei segítenek a Bowler járművek fejlesztésében, és mérnöki szakértelmüket felhasználva tesztelik a Bowler termékeket a Special Vehicle Operations létesítményeiben.

A Land Rover döntése, amely szerint a Bowlernek licencszerződést ad a klasszikus Defender formájú járművek gyártására, e kapcsolat természetes fejlődése, és az új Station Wagon projekt egyedülálló vállalkozás – a Land Rover SV termékei alapját képező technológia, alkatrészek és műszaki kiválóság, illetve a Bowler motorsport-szakértelme és tapasztalata integrálása. Az új modellt nagyon kis darabszámban fogják gyártani a Bowler székhelyén, az Egyesült Királyságban, Derbyshire-ben, ugyanazok a tehetséges mérnökök és technikusok, akik a márka 4x4-es versenyautóit is fejlesztik.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés