hirdetés
hirdetés

Karrier

Átadták a Mercedes-Benz oktatóközpontját

A 8000 négyzetméteres Mercedes-Benz Academy Kecskemét épületében egy modern felszerelésekkel berendezett oktatócsarnok, oktatótermek és egy 120 fő befogadására alkalmas multifunkcionális tér is helyet kapott. 

hirdetés

A Mercedes-Benz Academy Kecskemét modern oktatócsarnokában elsősorban a duális képzésben résztvevők fogják gyakorlatukat végezni, illetve az esetleges projektmunkáikon dolgozhatnak. Az oktatótermek belső képzéseknek, adminisztratív és gyártósori tréningeknek is helyet adnak majd, valamint a munkaerő toborzási és kiválasztási napokat, az új munkavállalók gyártósori betanítását is itt tartják majd. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét emellett fontos szerepet kap a cég dolgozóinak továbbképzésében is.

A központ szakképzésben részt vevő tanulói a középiskolai szintű duális képzésben gépjármű-mechatronikus, szerszámkészítő, gépgyártástechnológiai technikus, járműkarosszéria előkészítő és felületbevonó, illetve mechatronikus karbantartó képesítést szerezhetnek – ez utóbbi kiegészül egy egyéves ráépülő, automatikai berendezés-karbantartó képzéssel is.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Mercedes-Benz Academy Kecskemét megnyitóján
Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Mercedes-Benz Academy Kecskemét megnyitóján

Főiskolai szinten leendő logisztikai mérnökök, műszaki menedzserek, mérnökinformatikusok, gépész- és járműmérnökök tanulhatnak itt, de pénzügyi és számviteli oktatásnak is helyet ad az intézmény.

„Magyarország egyik legkorszerűbb oktatási központja nyitotta meg kapuit, ahol az elméleti tudást professzionális gyakorlati ismeretek teszik teljessé a jelen és a jövő generációi számára. Az akadémia segítségével a vállalat hosszú távon szeretné biztosítani a szakember-utánpótlást, ezért a Mercedes-Benz Academy Kecskemét a lehető legtöbb olyan végzett hallgatójának és tanulójának munkalehetőséget biztosít, aki a gyárban szeretne elhelyezkedni – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

(forrás: Mercedes/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés