hirdetés
hirdetés

Olajfelfogó szőnyeg

Akár három litert is felszív

Az autók javításakor még sokáig szükség lesz az olajok és más folyadékok felitatására.

hirdetés

Noha egyre többet beszélünk az elektromos autókról, az olajszármazékok még sokáig használatban maradnak a személygépkocsikban. A műhelyekben a csöpögő kenőolaj felitatása az elkövetkezendő 15 évben továbbra is gyakrabban előforduló munkafázis lesz, mint mondjuk az akkumulátorok cseréje. A MEWA teljes körű szolgáltatásának keretében használható Multitex szőnyegek minden gépjárműszerviznek segítenek abban, hogy tisztán tarthassák a padlót – ezek ugyanis bármit képesek felszívni, ami csöpög, csurog vagy folyik.

Nem csökken az igény

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) egy tanulmánya szerint 2040-ben már 300 millió elektromos hajtású autó suhan majd a világ útjain – csakhogy a gépjárművek összlétszáma eléri majd a kétmilliárdot. Így biztosnak látszik az autójavítók üzleti értelemben vett jövője – és az is, hogy ezekben a műhelyekben belátható időn belül nem hagynak fel az olajok és a belső égésű motorokban alkalmazott más kenőanyagok használatával. Ez viszont azzal jár majd, hogy még sokáig nem lehet megszabadulni a padlóra csöpögő csúszós és ragacsos anyagoktól az ilyen típusú munkahelyeken.

Minden autószervizben napi gondot okoznak a dolgozó lába alatti padlót szennyező, csöpögő folyadékok, csurdogáló olajok és zsírok. Ezek nem esztétikusak, ráadásul még veszélyesek is a munkások biztonságára.

A MEWA egyszerű és hatásos megoldást talált erre a problémára: a textilből készült Multitex olajfelfogó szőnyeg bármilyen szerelési vagy karbantartási munkához alátétként használható. A szőnyeg három liter folyadék felszívására képes. Szűk helyekre egy szőnyeget lehet becsúsztatni, nagyobb térségek esetén pedig több Multitex egymás mellé helyezése vezet a sikerhez.

A szőnyegeket sokoldalúan lehet használni a gépjárműjavító műhelyekben (forrás: MEWA)
A szőnyegeket sokoldalúan lehet használni a gépjárműjavító műhelyekben (forrás: MEWA)

Az olajfelfogó szőnyeg többféle tevékenységhez alkalmas: * olajok, fék- vagy hűtőfolyadékok cseréjéhez, * emulziók vagy oldószerek szivárgása esetén azok felitatásához, * hajtóművek vagy motorok szétszedéséhez, * olajos szerszámok elhelyezéséhez alátétnek.

Előnyösebb más megoldásoknál

Más segédeszközökkel összehasonlítva a rugalmasan bevethető textilszőnyeg alkalmazása nagyon jó eredményre vezet. A műanyagból készült edények sok helyet foglalnak, és nem is férnek be a szűkebb sarkokba. A homok vagy más granulátumok nedvszívó képessége kisebb, ráadásul könnyen szétszóródnak a műhelyben, és csúszásveszélyesek. Az eldobható rongyok pedig jelentősebb szivárgások esetén bizonyulnak elégtelennek: sok kell belőlük, és használat után piszkosan hevernek szanaszét az üzemben.

A veszélyes anyagok elhelyezéséről a MEWA teljes körű szolgáltatása keretében gondoskodik. A szőnyegeket elszállítják, környezetbarát módon, a vonatkozó normáknak megfelelően kimossák, és tisztán visszaviszik az ügyfélnek. Mindez jelentős mértékben megkönnyíti a szerviz munkáját. „Partnereink nagy része gépjárműjavító műhely. Fontos számukra a tiszta munka, és ebben az esetben a fényesen ragyogó padlózat minőségi munkáról és elkötelezettségről tanúskodik. Szőnyegeink jelentősen hozzájárulnak a felhasználók által nyújtott értéktöbblethez, és ezen keresztül üzemgazdaságosságukhoz” – fogalmazott Horváth László, a MEWA magyarországi vállalatának ügyvezetője.

(forrás: MEWA/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés