hirdetés
hirdetés

Autóipar

A koronavírus miatt elmarad a Genfi Autószalon

A márciusi Genfi Nemzetközi Motorshowt idén 90. alkalommal szervezték volna meg, ami a koronavírus-járvány miatt elmarad.

hirdetés

A svájci Szövetségi Tanács 2020. február 28-án hozta meg a döntést, a tervezetten 2020. március 5-15. között zajló genfi autószalon megrendezését mellőzik, mint az összes többi ezer főnél nagyobbra tervezett rendezvényt is Svájcban. Az eseményre már megvásárolt jegyeket visszatérítik a szervezők, amelyről a lehető leghamarabb kommunikálnak a saját weboldalukon keresztül.

A szervezők elfogadják a döntést: "Sajnáljuk a kialakult helyzetet, de a résztvevők, a mi és a kiállítóink egészsége kiemelt prioritást élvez. Ez vis major és óriási veszteség azoknak a gyártóknak, akik jelentős erőfeszítéseket tettek a genfi ​​autószalonon való megjelenésükbe. Mindazonáltal meggyőződésünk, hogy megértik ezt a döntést." – mondta Maurice Turrettini, az autószalont szervező alapítvány igazgatóságának elnöke.

Néhány nappal a rendezvény megnyitása előtt a standok építése majdnem befejeződött. Egy hete, a 2020-as szalont bejelentő sajtótájékoztatók során semmi nem utalt arra, hogy ilyen intézkedésre szükség lenne. A helyzet gyorsan megváltozott az első megerősített koronavírusos betegségek megjelenésével, aminek köszönhetően a Szövetségi Tanács meghozta a korlátozó határozatot.

(forrás: GIMS)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés