hirdetés
hirdetés

Autóipar

650 új munkahelyet teremt a Rehau

Több mint 150 millió eurós befektetéssel építi meg autóipari alkatrészek szériagyártásához új gyárát a Pest megyei Újhartyánban a svájci tulajdonú Rehau-Automotive Kft. A tervek szerint a cég jövő ilyenkor indítja be a gyártósort, hogy sikeresen kiszolgálja a hazai és más közép-kelet-európai ügyfeleit.

hirdetés

Újabb állomáshoz érkezett a Rehau Verwaltungszentrale AG hazai leányvállalata: a cég vezetői pénteken ünnepélyes keretek között letették az új üzem alapkövét. Beindult az építkezés, jövő ilyenkor pedig már munkába is állhatnak a dolgozók, akik a legkorszerűbb technológia elsajátítása után hosszú távú, biztos pozícióra tehetnek szert.

Markus Grundmann, a Rehau Automotive Divízió vezérigazgatója az alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: a polimereket gyártó cégcsoport 25 évvel ezelőtt nyitotta meg első értékesítési irodáját Magyarországon. Azóta nagy utat jártak be. „Tizenhárom évvel ezelőtt az Audi kiszolgálására összeszerelés, és logisztikai központot létesítettünk Győrben, majd öt évvel ezelőtt ugyanitt, egy közel 50 millió eurós befektetéssel létrehoztuk a Rehau első magyarországi gyárát, amely a megnövekedett megrendelések miatt jelenleg éppen bővítés alatt áll” – emlékeztetett a vezérigazgató.

Az új üzem építése előtt a több mint félmillió különböző lökhárítót gyártó Rehau több helyszínt is szemügyre vett hazánkban, Romániában, Csehországban és Szlovákiában. Mivel világszinten megnyerte a Daimler új üzletét, az érintett autók nagy többsége pedig Kecskeméten készül majd, ezért adott volt a döntés: Újhartyán optimális közelségre van a kecskeméti Mercedes gyártól, és stratégiailag előnyös a település elhelyezkedése ahhoz, hogy könnyedén el tudja látni az egyéb régiós partnereket is.

A Rehau 44 hektár területet vásárolt meg tervei megvalósításához, ám egyelőre ennek csak valamennyivel több mint a fele kerül beépítésre: a vállalat elegendő területet kíván hagyni az esetleges jövőbeni fejlesztésekhez. „Külső alkatrészeket, például lökhárítókat, spoilereket, illetve egyéb pótalkatrészeket gyártunk majd az újhartyáni 63 ezer négyzetméteres üzemben a következő év őszétől. Világszinten is a legmodernebb gyáregységünket építjük fel” – mondta el Markus Grundmann.

(forrás: Rehau/GyártásTend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés