hirdetés
hirdetés

Autóipar

180 fokos kép a kereszteződésekről

A Ford első hűtőrácsba beépített osztott első kamerája 180 fokos képet ad a keresztirányú forgalomról, amit a vezető egyébként csak akkor láthatna, ha beljebb állna meg a kereszteződésben. 

hirdetés

A Ford Motor Company most egy új kameratechnológiát vezet be, ami akkor is be tud pillantani a sarok mögé, amikor az autós még semmit nem lát; az új rendszer csökkenti a stresszt, és segíthet az ütközések megelőzésében.

Az új Ford S-Max és Galaxy modellekhez opcióként már megrendelhető innovatív osztott első kamera az első hűtőrácsba épített videokamera segítségével 180 fokos látószögű képen jeleníti meg az autó előtti terület képét. Ez kiváló szolgálatot tesz a beláthatatlan kereszteződésekben vagy a kocsibejáróról való kihajtáskor, hiszen a berendezés nemcsak a közelítő járműveket, hanem a kerékpárosokat és a gyalogosokat is tisztán jelzi.

A technológia egyetlen gombnyomással aktiválható. Az első hűtőrácsba épített, 1 megapixel felbontású kamera valós idejű, 180 fokos látószögű képe a jármű 8 colos érintőképernyőjén jelenik meg. A vezető jól láthatja az úton haladó járműveket az autó mindkét oldalán, és persze előtte is. A mindössze 33 mm széles kamerát egy különleges tervezésű, kihajló, nagy nyomású mosóberendezés tartja tisztán, ami a szélvédőmosó használatakor automatikusan aktiválódik.

Az Európai Közlekedésbiztonsági Megfigyelőközpont SafetyNet projektjének adatai szerint az autósok mintegy 19 százaléka szenvedett már balesetet a nehezen belátható kereszteződések miatt. Az Egyesült Királyság Közlekedési Minisztériuma szerint 2013-ban a közúti balesetek 11 százalékában játszott szerepet a rosszul átlátható forgalom. 

(forrás: Ford/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés