hirdetés
hirdetés

E-pickup

1000 lóerővel tér vissza a Hummer

A General Motors elektromos motorral támasztja fel a Hummert. A társaság május 20-án mutatja be az autót a detroiti telephelyen.

hirdetés

A sajtóközlemény szerint az elektromos terepjáró nulláról hatvan kilométerre mindösszesen három másodperc alatt gyorsul az 1000 lóerős hajtásláncnak köszönhetően, amely nagyjából 15592 Newtonméternyi nyomatékot generál.

Hummer vs Cybertruck

Az új elektromos monstrum a Tesla Cybertruck felé érdeklődöket célozza. Az Elon Musk által vezetett vállalat novemberben bejelentette elektromos pickupját, melyet a Blade Runner scifi ihletett. Ez a gépszörnyeteg olyan hárommotoros változattal is rendelkezik, amely nulláról hatvanra kevesebb mint három másodperc alatt gyorsul, több mint 800 kilométert is meg tud tenni egy töltéssel, és akár 6350 kilogrammal is terhelhető.

A GM egy évtizede vonta vissza a dobozos behemótot, ami a pénzügyi válság előtti túlzás szimbolumává vált. Amint a globális recesszió és a üzemanyagárak emelkedni kezdtek a Hummer értékesítése a padlóra zuhant és a járművet nem gyártották többet. A General Motors célja, hogy az új Hummer EV-t 2021 végén piacra dobja – nagyjából ugyanabban az időben, amikor a Cybertruck debütál.

Trapp Henci
a szerző cikkei

(forrás: The Verge)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés