hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hi-tech

Az élelmiszeripar, bár lassan, de folyamatosan változik, ehhez idomulva a robotika is lassan, de biztosan gyökeret ver, mind az elsődleges, mind pedig a másodlagos élelmiszergyártásban. 

hirdetés

Az új búvárnaszádok az elődjeiknél tovább el tudnak időzni a víztestek mélyebb tartományaiban, ami a rendeltetésük szempontjából előnyös.

Végre megértettük? – Teszik fel a kérdést a Magyar Fenntarthatósági Csúcs előadó szereplői november 19-én, az üzleti szektor, a civil szervezetek, a kormányzat és a tudomány tizedik, éves országos párbeszédén. (X)

Az ömlesztett anyagok szállítása első ránézésre egyszerűnek tűnhet: továbbítás, betöltés, kiszállítás. A különböző anyagok kezelésének művészete azonban a részletekben rejlik.

Átírja a trendeket a digitális élményplatformok megjelenése a gyártási ágazatban. 

Környezetbarát közlekedés

Az FIA többek között egy ökobarát belsőégésű motor bevezetésével kívánja elérni a célkitűzést.

Elkezdődött hétfőn a németországi Zwickauban az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó, az ID.3 sorozatgyártása.

A jelenleg feltételezett végsebessége arra utal, hogy a koncepció még némi csiszolgatásra szorul.

A magas hőmérséklet lehetővé teszi az elektromos és hibrid járművekben használt lítiumion-akkumulátorok gyors töltését.

Decemberben kerül az osztrák és német autókereskedésekbe az új VW Golf 8. Cikkünkben néhány gyártáshoz kapcsolódó érdekesség olvasható. 

hirdetés
Robotpiac

Megjelent a Nemzetközi Robotikai Szövetség World Robotics jelentése, amely szerint 2020 és 2022 között évente 12 százalékos növekedés várható az ipari robotok piacán.

Három magyar zöld innováció is esélyes a fődíj elnyerésére a Schneider Electric Alapítvány által meghirdetett nemzetközi versenyen. 

Izgalmas, napjaink több égető környezetvédelmi problémájára reflektáló innovációs seregszemlét hozott az InnoEnergy hazai energetikai startupok versenyképességét erősítő programjának őszi fordulója.

A PTC – amelynek az S&T Consulting a magyarországi partnere – felvásárolja a vezető SaaS alapú termékfejlesztési platformot szolgáltató Onshape vállalatot. 

A Tungsram magyar multinacionális vállalatcsoport online felületet indított a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének segítésére.

hirdetés
hirdetés
S&T Focus Okosgyár

Fejlesztések válságidőben, kikerülhetetlen digitális transzformáció, gyakorlati technikák és bevált eszközök, kulcsszerepben a felkészült ember – valamennyi téma az okosgyár köré összpontosult a S&T idei Ipar 4.0 – Ember 4.0 – University 4.0 címmel megtartott rendezvényén.

Az EPLM Trends 2019 CAD/CAM/CAE/PLM szakmai rendezvényét új szemléletben szervezte idén az Enterprise Group. (X)

A Solid Edge 2020 a portfólió-kialakítás mellett a tradicionális CAD területen is tartogat újdonságokat. Az Enterprise Group – Solid Edge csapata webinárokon keresztül adott ízelítőt az újdonságokból.

A Solid Edge CAD-tervezőszoftver fontos szerepet töltött be egy ntelligens cellavezérlő rendszer fejlesztésében, használatával letisztult rendszerelrendezés valósulhatott meg, valamint a hőtani szimulációk elvégzésére is lehetőség nyílott.

Automatizált és továbbfejlesztett folyamatok segítik az idő- és adminisztrációmegtakarítást a lemezmegmunkálás Radan CAD/CAM-szoftverének új, 2020.0 jelzésű változatánál.

Gyártástrend video

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Művelt mérnök

Pár évvel ezelőtt még igencsak merész felvetésnek számított, hogy már a közeljövőben repülő taxikon vagy több mint 1000 kilométer per órával száguldó kapszulákban bonyolíthatjuk le az utazásainkat. Pedig ami a közlekedési formákat illeti, hamarosan számos kollektív vágyálom beteljesülhet. 

A gránátbecsapódások, cunamihullámok vagy a sarkvidéki fagyok ellen a hagyományos típusokhoz képest sokkal rezisztensebb.

Noha a világgazdasági hatásokat jól be lehet árazni, az autóipar mélyén zajló strukturális átalakulás iránya kérdéses.

hirdetés
hirdetés

Tudomány - Innováció - K+F

Egy laboratóriumban a szén nanocsövek olyan vegyszereket bocsátanak ki, amelyek elpusztítják a parányi műanyag szennyeződéseket a vízben.

Cambridgei kutatók "mesterséges levelet" hoztak létre, amely képes szintézisgázt termelni, ez a benzin alternatíváját segíthet létrehozni.  

Innovációs központot hoznak létre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME).

Kiadónk társoldalai

Városlakó

Mesterséges intelligencia a divatiparban – vajon ez tudatosságra törekvés vagy még nagyobb környezetszennyezés? 

Kiválósági díjat kapott a GreenGo az Oracle OpenWorld 2019 konferencián Fenntarthatósági Innováció kategóriában.

Hogyan alakítja át a technológia az emberi életet és a munkavégzést a következő 10 évben? A Dell Technologies új tanulmánya előrevetíti azokat a változásokat, amelyeket a feltörekvő technológiák 2030-ra elhoznak az életünkbe.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés