hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Az ellentmondások ágazata

A 2019 őszén Frankfurtban megrendezett és sok tekintetben megújulásra szoruló IAA nemzetközi autókiállítást új szellemiséggel, azaz megújított tartalommal és formában telepítették át a bajor fővárosba. 

Berlinben a koalíciós partnerek, azaz a szociáldemokrata párt (SPD), a Zöldek, valamint a liberális FDP szakértői megkezdték a leendő szövetségi kormány programjának kidolgozását szolgáló koalíciós egyeztetéseket. 

A TME katalógusa számos népszerű gyártó termékeit tartalmazza. Ezúttal a TE Connectivity termékcsoportjaiból mutatunk be válogatást.

A szén-dioxid-kibocsátás okozta világgazdasági károk kárbecslése befolyásolhatja a klímapolitikát.

A Marylandi Egyetem kutatói egy két lépcsős eljárással 23-szor keményebbre tudták alakítani a hagyományos faanyagot.

Kiemelt, de sérülékeny ágazat

Az elmúlt évek turbulens változásai a globális és lokális piacokon is alaposan felforgatták a járműipar helyzetét. Az ágazat nem csak a munkaerő- és az alkatrészhiány következtében áll átalakulás előtt. 

A BMW Csoport célkitűzése a következő évtizedre mintegy 10 millió elektromos jármű forgalomba hozatala világszerte. 

A Custom Denning, Ausztrália egyik vezető buszgyártója, a Siemens elektromos busztöltő állomásait és digitális pályaudvar-felügyeleti megoldását választotta hazai tervezésű és gyártású Element e-buszaihoz.

A közelmúlt tapasztalataitól vezérelve „saját márkás” chipek előállításába kezd a Hyundai Motor, hogy a külső lapkagyártóktól függetleníthesse magát.

A Michigani Műszaki Egyetem munkatársai kitalálták miként lehetne újrahasznosítási célból megmenteni a lítiumion-akkumulátorok értékes katódanyagait.

hirdetés
Két nap a logisztikáról

Október elején pár napra Visegrád vált az ország egyik legfontosabb logisztikai központjává. Nem a nemzetközi áruszállítási forgalom vagy egy zsúfolt raktár tette azzá, hanem az a több mint 200 nagyvállalati logisztikai vezető, aki a Klub által szervezett konferencián vett részt.

A Birminghami Egyetem szeptember 30-án, Nagy Britanniában jelentette be egy új projekt érkezését, amely a hangszórókban található értékes ritkaföldfémek újrahasznosítását szemlélteti.

Az ipar igényeinek megfelelő, maximális színvonalú, korszerű szolgáltatást kínál a Műegyetem új laboratóriuma, mely a Rolls-Royce aktív együttműködésével jött létre.

Két új kínai légi taxi projekt került bejelentésre: az Autoflight V1500M és a Pantuo Pantala - mely utóbbi gyanúsan hasonlít a német Lilium Jethez.

A megnövekedett vásárlói igények kiszolgálása érdekében egy többlépcsős beruházás első elemeként új raktárcsarnok épül a meghatározó élelmiszeripari vállalat szentkirályi telephelyén. 

hirdetés
PLM-optimalizáció

Egy termékhez kapcsolódó tervezési feladatok számos kihívás elé állítanak egy vállalatot. Kérdések merülhetnek fel tervezési problémával, gyártással, analízissel, vagy termékadatkezeléssel kapcsolatban. A graphIT létrehozott egy hatékonyság-központú auditot, amely hozzásegíti a vállalatokat a hatékonyabb terméktervezéshez és előállításhoz.

hirdetés

EPLM Trends 2021: CAD/CAM/PLM testközelben – Amikor a víziók helyett a realitás van központban.

Cikkünkben a modern pályagenerálási ciklusok egyik legnevesebb képviselőjét, a VoluMill stratégiát mutatjuk be.

Mikor érdemes fordított tervezési folyamatot használnunk? Milyen előnyökkel jár, mit jelent a gyártók számára? Miért okoz szoftveres kihívást? Cikkünkben ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Az ipar 4.0-hoz és a digitális transzformációhoz kapcsolódó előadásokon vehet részt, hallgassa és nézze ondemand ingyenesen!

Gyártástrend video

hirdetés
hirdetés

Digitális lap

Bár a járvány visszavetette a globális utazási kedvet, a személyes mobilitásról továbbra sem kívánunk lemondani – és szerencsére nem is kell. Erre ugyanis számos ígéretes technológia megoldást kínálhat. 

hirdetés
hirdetés

Művelt mérnök

A kicsiny szerkezetek egymással összekapcsolódva immár az egyedül leküzdhetetlennek bizonyult akadályokkal is könnyedén megbirkóznak.

Egy SSAB nevű vállalattal együttműködésben jelentős részben környezetbarát acél alkotta teherhordó járművet hozott létre a Volvo.

A Facebook Bombyx néven létrehozott egy robotot, amely immár akár a levegőben húzódó távvezetékeket is le tudja fedni száloptikás internetkábelekkel.

hirdetés
hirdetés

Tudomány - Innováció - K+F

Az Európa Unió által évente szervezett Fiatal Tudósok Versenyén három magyar fiatal különdíjakat kapott.

Mivel az univerzum sokkal nagyobb, mint amit el tudnánk képzelni, a jelenleg rendelkezésre álló technológiákkal esélyünk sincs egy emberéletnyi idő alatt felfedezni. De azért eljátszhatunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha mégis!

Bemutatta egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil katonai lőkonténerét a Continest Technologies Zrt. a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató keretében.

Kiadónk társoldalai

Városlakó

A Bogotában közlekedő sofőrök évente 133 órát veszítenek a torlódások miatt, a kolumbiai várost Bukarest és New York követi a zsúfolt közlekedésű városok rangsorában.

Intelligens közlekedésirányítási rendszert fejleszt együttműködésben a Gamax és Munkaerő-kölcsönző Kft., a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék valamint a Racionet Zrt.

A tervek szerint, a sikeres párizsi tesztidőszak után, számos európai nagyvárosban, így többek közt Magyarországon, elsősorban Budapesten is debütálni fog a DUCKT szolgáltatása.

hirdetés
hirdetés
hirdetés