hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A berendezésgyártók (OEM) egyre versenyképesebb piacokkal szembesülnek, növelik haszonkulcsukat, és elengedhetetlenné teszik, hogy minden gép és folyamat a lehető leghatékonyabban működjön.

A világ benzin- és dízelmotoros vízi járművei jelentős szerepet játszanak a levegőszennyezésben és az éghajlatváltozásban. A közelmúltban derült fény arra, hogyan kínálhat fenntarthatóbb alternatívát a hidrogén. 

Még a Litkai Gergely, Janklovics Péter és Szabó Balázs Máté alkotta trió műsora is bezöldült a „Plan(t) Your Future” névre hallgató karrierrendezvény záróestjén.

Európában egy EasyMile elnevezésű startup kisbusza lett az első önvezető jármű, amely immár a közúti működésre is engedélyt kapott.

Egy tudóscsoport a marsi szelek hangja alapján tudta az első részletes képet rekonstruálni arról, hogy pontosan mi is rejlik közvetlenül a vörös bolygó felszíne alatt.

Ipari alkalmazások

A központi zár gyorsan és szinkronban nyílik. Az ülés könnyedén a helyére csúszik, a sebességváltó precízen működik. De mitől jó egy speciális kenőanyag azon túl, hogy tökéletesen működik?

Budapestiek, autóipari szoftverrel dolgoznak, és jelentős szerepet töltenek be az autóipar átalakulásában: ők az aiMotive, a Commsignia és az NNG – három olyan cég, amely startupként indult, és azóta már a legnagyobb nemzetközi autógyártókkal dolgozik együtt Budapestről.

Ha az elmúlt lassan két év valamire felhívta a gyártó szektor figyelmét, akkor az a rugalmas, könnyen alakítható és gyors reagálású gyártás szükségessége, amely automatizált folyamatok nélkül kivitelezhetetlen.

A közútijármű-gyártás Németország gazdasági teljesítményéhez való hozzájárulása – az ágazathoz kötődő szolgáltatók és beszállítók tevékenységét is hozzászámítva - meghaladja az 5 százalékot, a foglalkoztatottak száma pedig jóval egymillió fölött jár.

Mesterséges intelligencia segítségével, automatikusan tölti az elektromos járműveket a vállalat legújabb fejlesztése.

hirdetés

Fedezze fel a GYA, GYC, GYD, és UUD sorozatok részleteit.

A Toyota és DRIVR taxiszolgáltató több mint 100 darab zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó és menet közben a levegőt tisztító taxit állított szolgálatba Koppenhágában.

Papírhulladékból magbonbon, kompozitból felni, közösségi csomagszállítás és egy szerethető robot, amely kukacok és szagok nélkül oldja meg otthonunkban a komposztálást.

A független szakértői tanács szerint a gazdaságpolitika középpontjába a képzést, a digitalizációt és a fenntarthatóságot kell állítani.

Kisméretű, tartós és könnyen telepíthető – tökéletes megoldás ipari felhasználáshoz.

hirdetés
A trágyától a műtrágyáig

A modern technológia ma már beépült a környezetvédelmi megoldásokba. A hígtrágya kiváló minőségű műtrágyává történő átalakításának innovatív folyamata kevesebb talaj­ és vízszennyezést jelent. 

hirdetés

Az alábbiakban bemutatjuk a világ egyik vezető új szoftvermegoldását, amelyet berendezések, üzemek és vezérlőszekrények gyártói számára fejlesztettek ki.

Idén október 6-a nemcsak az aradi vértanúkra való megemlékezés dátuma volt, hanem a Solid Edge 2022-es verziójának hivatalos bejelentése is ekkorra esett.

EPLM Trends 2021: CAD/CAM/PLM testközelben – Amikor a víziók helyett a realitás van központban.

Cikkünkben a modern pályagenerálási ciklusok egyik legnevesebb képviselőjét, a VoluMill stratégiát mutatjuk be.

Gyártástrend video

hirdetés

PR-cikk

A QLM-nél egy projekt sikeres megvalósításában a megfelelő szakmai háttér és precíz projektmenedzsment mellett nem feledkezhetünk meg a megfelelő anyagok megválasztásának kulcsfontosságú szerepéről sem. (X)

PODCAST

A GyártásTrend magazin podcastjának első epizódjával jelentkezünk. 

hirdetés

Digitális lap

Az elmúlt évek, évtizedek logisztikai törekvése az volt, hogy kontinenseken át, globális láncba kapcsolja a nemzetek termeléseit, amelyben az alapanyagok vándorolnak egy körforgás részeként, az ellátási lánc szorosan átszövi a termelés szövetét.

hirdetés
hirdetés

Művelt mérnök

Az E.ON Hungária Csoport Danube InGrid hálózatfejlesztési gigaprojektjének keretében nyert tendereket a Siemens Zrt.

A SpaceX egyik Falcon 9 típusú rakétán fellőtte kisbolygóeltérítő űrhajóját a NASA. A küldetés egy, a földi élővilágot egyáltalán nem veszélyeztető égitestet próbál majd arrébb pöccinteni a pályájáról.

Ugyan immár csak néhány nappal, de egy kisebb malőr miatt ismét elhalasztotta a James Webb Űrteleszkóp (JWST) kilövését a NASA.

hirdetés
hirdetés

Tudomány - Innováció - K+F

A Raspberry Pi Foundation még 2015-ben elindított egy ötdolláros projektet Pi Zero néven a kezdők számára. 2017 elején adták hozzá a Wi-Fi- és Bluetooth-képességeket plusz öt dollárért, és most érkezik a Zero W második generációja.

A jövőben a napelemes elektromos járműveket évente csak egyszer-kétszer kell majd töltőállomáshoz csatlakoztatni.

Bár egy hagyományos szénszál is bizonyos mértékig javítható és újrahasznosítható, sérülés esetén általában a szemétbe kerül. Egy friss tanulmány szerint azonban az anyag egy új típusa könnyen helyrehozható egyszerű hőkezeléssel.

Kiadónk társoldalai

Városlakó

A Bogotában közlekedő sofőrök évente 133 órát veszítenek a torlódások miatt, a kolumbiai várost Bukarest és New York követi a zsúfolt közlekedésű városok rangsorában.

Intelligens közlekedésirányítási rendszert fejleszt együttműködésben a Gamax és Munkaerő-kölcsönző Kft., a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék valamint a Racionet Zrt.

A tervek szerint, a sikeres párizsi tesztidőszak után, számos európai nagyvárosban, így többek közt Magyarországon, elsősorban Budapesten is debütálni fog a DUCKT szolgáltatása.

hirdetés
hirdetés
hirdetés