hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ismétlődő egyedi termékgyártás

A pásztázó lézermikroszkópjairól ismert Femtonics a koronavírus-járványra is válaszolt: saját fejlesztésű lélegeztetőgépük már a klinikai tesztelés fázisában van.

hirdetés

Jóllehet, a Kínai Tudományos Akadémia szakembereinek kicsi, hordható generátorát a légmozgás hajtja, a hagyományos szélturbinákétól radikálisan különbözik a működési elve.

Kétnapos előadássorozaton mutatja be a Varinex a legjobb esettanulmányokat és alkalmazási ismereteket a Stratasys 2020 elnevezésű online konferencián, október 6-7-én. 

A Huawei Technologies éves zászlóshajó rendezvényén legfőbb stratégiáit jelentette be a globális IKT-iparág szereplői előtt. Többek között egy olyan hiperautomatizált hálózatot, amely mindenhonnan elérhető gigabitest hozzáférést kínál. 

A szimuláció ma már nem csak a teljesítmény ellenőrzésére szolgáló eszköz, hanem szerves része a fejlesztési folyamatnak.

Elektromos autózás

Elon Musk bejelentette az új 4680-as cellát, a strukturális teherviselő akkutömböt, a szárazelektrolitot, a szilícium anódot és a katódfül nélküli akkumulátort – mindezekkel jelentősen csökkennek az elektromos autók gyártási költségei. 

1460 millió forint közpénz támogatást nyújtott a kormány tesztpálya fejlesztésre, a német autóipari multinacionális vállalatnak. A Continental ma adta át a pályát.  

A német kerékpárgyártó formabontó járművének egyik legnagyobb előnye, hogy a kocsik, illetve a biciklik számára kijelölt utakat egyaránt igénybe lehet venni vele.

"Mercedes-Benz Made is Kecskemét" néven tantárgyat indított a Mercedes-gyár és a kecskeméti Neumann János Egyetem.

A terveik szerint 2029-re a márka globális eladásainak 25 százalékát már akkumulátoros villanyautók fogják adni.

hirdetés

A technológia a közeljövőben leginkább az akkumulátorcellák szintjén javul majd. A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar docensével, dr. Höfler Lajossal beszélgettünk az akkumulátorfejlesztések irányairól.

Jelentős nyílt közbeszerzést nyert az utolsó még működő, elsősorban, de nem kizárólag munkavédelmi cipőket készítő magyar vállalat, a balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft.

A textiliparban napjaink egyik legfontosabb fejlesztési témája a koronavírus ellen hatásos anyagok fejlesztése.

Elkészült a tizenkét országban jelen lévő, német Deufol hétmilliárd forintos beruházással megvalósult  debreceni gyára

Letették a műszaki textilárugyártással foglalkozó Mamutec Hungary Kft. új, 1287 négyzetméter hasznos alapterületű gyártó- és raktárcsarnokának alapkövét a Békés megyei Gyomaendrődön.

hirdetés
hirdetés
PLM-optimalizáció

Egy termékhez kapcsolódó tervezési feladatok számos kihívás elé állítanak egy vállalatot. Kérdések merülhetnek fel tervezési problémával, gyártással, analízissel, vagy termékadatkezeléssel kapcsolatban. A graphIT létrehozott egy hatékonyság-központú auditot, amely hozzásegíti a vállalatokat a hatékonyabb terméktervezéshez és előállításhoz.

Bemutatjuk, hogy melyek azok a szoftveres megoldások, amelyek megkönnyítik a mérnökök mindennapi munkavégzését, vagy esetleg a jövőben szükség lesz rájuk.

A graphIT Kft. hazai CAD/CAM/PLM piac egyik legrégebbi szereplője összefoglalta, hogy számukra mit jelent a robotizáció a gyártásban, ahol főleg a digitális átalakulást segítik. 

A CAD/CAM, a csővágás, az élhajlítás, az ajánlatkészítés és a specializált CAD modellező eszköz CAM előkészítéshez, mindannyian profitáltak a Hexagon lemeztechnológiai rendszere – a RADAN legújabb verziójának fejlesztéseiből.

Jelentős hatékonyságnövelést eredményez az EDGECAM 2021 párhuzamos számolási képességeinek továbbfejlesztése, ami a pályaszámítási idő csökkenésében jelenik meg.

Gyártástrend video

hirdetés
hirdetés

Digitális lap

Letölthető a GyártásTrend magazin szeptemberi lapszáma, melynek fókuszában az automatizáció áll.

hirdetés
hirdetés

Művelt mérnök

A gyártó abban bízik, hogy a ZEROe gyűjtőnéven bemutatott, környezetbarát gépmadarak kereskedelmi célú alkalmazása még 2035 előtt megkezdődhet.

Egy Ghost 4 nevű új drón hűen szemlélteti, hogy a mesterséges intelligencia micsoda potenciállal rendelkezhet a katonai rendszerekben.

Mesterséges intelligenciával irányított és napenergiával hajtott hajót fejlesztett ki közösen egy ProMare nevű, tengerészeti kutatásokat végző, nonprofit vállalat és az IBM.

hirdetés
hirdetés

Tudomány - Innováció - K+F

Az EJMSZ helyzetértékelése szerint a mostaninál több lehetőséget kellene adni a gyártással, K+F-fel foglalkozó vállalatok szakembereinek arra, hogy az egyetemek műszaki karain gyakorlatorientált képzéseket tarthassanak.

Budapesten tesztelték éjjel-nappal a GEM-fóliák százait, a Nagy Hadronütköztető ALICE nevű kísérletének új részecskevadász detektorához.

A HumanE-AI-Net kiválósági hálózat mesterséges intelligenciával foglalkozó európai kutatóközpontokat és ipari szereplőket tömörít a DFKI vezetésével.

Kiadónk társoldalai

Városlakó

Erdők megóvásával, helyreállításával és új erdők telepítésével ellensúlyozza a VELUX az 1941-es megalapításuk óta kibocsátott és 2041-ig kalkulált összes, mintegy 5,6 millió tonna szén-dioxid-mennyiséget.

Bővül a SHARE NOW budapesti zónája és flottája. Mostantól már 60 Ft/perctől lehet prémium kategóriás kompakt autókat, kabriókat vagy SUV-kat használni a fővárosban. 

A gépgyártó légi járművei most már önvezető módban is képesek fel és leszállni, valamint gurulni a kifutópályán. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés