hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hi-tech

Az élelmiszeripar, bár lassan, de folyamatosan változik, ehhez idomulva a robotika is lassan, de biztosan gyökeret ver, mind az elsődleges, mind pedig a másodlagos élelmiszergyártásban. 

hirdetés

Szén nanocső szolgálhat a hiperszonikus légi közlekedési eszközök védőburkának alapanyagául.

Az alig ezer fős kitelepülés fémmegmunkálással foglalkozó üzemében közel egymilliárd forintos fejlesztést hajtottak végre uniós támogatásból.

Az új gyártósorok megrendelésével kezdi meg nyíregyházi hűtőgépgyárának összesen 100 millió euró (33,4 milliárd forint) értékű fejlesztését 2020 elején a svéd Electrolux Group.

Az új búvárnaszádok az elődjeiknél tovább el tudnak időzni a víztestek mélyebb tartományaiban, ami a rendeltetésük szempontjából előnyös.

Környezetbarát közlekedés

Az FIA többek között egy ökobarát belsőégésű motor bevezetésével kívánja elérni a célkitűzést.

Elkezdődött hétfőn a németországi Zwickauban az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó, az ID.3 sorozatgyártása.

A jelenleg feltételezett végsebessége arra utal, hogy a koncepció még némi csiszolgatásra szorul.

A magas hőmérséklet lehetővé teszi az elektromos és hibrid járművekben használt lítiumion-akkumulátorok gyors töltését.

Decemberben kerül az osztrák és német autókereskedésekbe az új VW Golf 8. Cikkünkben néhány gyártáshoz kapcsolódó érdekesség olvasható. 

hirdetés
Robotpiac

Megjelent a Nemzetközi Robotikai Szövetség World Robotics jelentése, amely szerint 2020 és 2022 között évente 12 százalékos növekedés várható az ipari robotok piacán.

Három magyar zöld innováció is esélyes a fődíj elnyerésére a Schneider Electric Alapítvány által meghirdetett nemzetközi versenyen. 

Izgalmas, napjaink több égető környezetvédelmi problémájára reflektáló innovációs seregszemlét hozott az InnoEnergy hazai energetikai startupok versenyképességét erősítő programjának őszi fordulója.

A PTC – amelynek az S&T Consulting a magyarországi partnere – felvásárolja a vezető SaaS alapú termékfejlesztési platformot szolgáltató Onshape vállalatot. 

A Tungsram magyar multinacionális vállalatcsoport online felületet indított a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének segítésére.

hirdetés
hirdetés
S&T Focus Okosgyár

Fejlesztések válságidőben, kikerülhetetlen digitális transzformáció, gyakorlati technikák és bevált eszközök, kulcsszerepben a felkészült ember – valamennyi téma az okosgyár köré összpontosult a S&T idei Ipar 4.0 – Ember 4.0 – University 4.0 címmel megtartott rendezvényén.

Az EPLM Trends 2019 CAD/CAM/CAE/PLM szakmai rendezvényét új szemléletben szervezte idén az Enterprise Group. (X)

A Solid Edge 2020 a portfólió-kialakítás mellett a tradicionális CAD területen is tartogat újdonságokat. Az Enterprise Group – Solid Edge csapata webinárokon keresztül adott ízelítőt az újdonságokból.

A Solid Edge CAD-tervezőszoftver fontos szerepet töltött be egy ntelligens cellavezérlő rendszer fejlesztésében, használatával letisztult rendszerelrendezés valósulhatott meg, valamint a hőtani szimulációk elvégzésére is lehetőség nyílott.

Automatizált és továbbfejlesztett folyamatok segítik az idő- és adminisztrációmegtakarítást a lemezmegmunkálás Radan CAD/CAM-szoftverének új, 2020.0 jelzésű változatánál.

Gyártástrend video

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Művelt mérnök

A csarnokberuházások 2021. január 1-je után csak akkor kaphatnak használatbavételi engedélyt, ha megfelelnek a szigorúbb energetikai követelményeknek.

Pár évvel ezelőtt még igencsak merész felvetésnek számított, hogy már a közeljövőben repülő taxikon vagy több mint 1000 kilométer per órával száguldó kapszulákban bonyolíthatjuk le az utazásainkat. Pedig ami a közlekedési formákat illeti, hamarosan számos kollektív vágyálom beteljesülhet. 

A gránátbecsapódások, cunamihullámok vagy a sarkvidéki fagyok ellen a hagyományos típusokhoz képest sokkal rezisztensebb.

hirdetés
hirdetés

Tudomány - Innováció - K+F

Egy laboratóriumban a szén nanocsövek olyan vegyszereket bocsátanak ki, amelyek elpusztítják a parányi műanyag szennyeződéseket a vízben.

Cambridgei kutatók "mesterséges levelet" hoztak létre, amely képes szintézisgázt termelni, ez a benzin alternatíváját segíthet létrehozni.  

Innovációs központot hoznak létre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME).

Kiadónk társoldalai

Városlakó

Mesterséges intelligencia a divatiparban – vajon ez tudatosságra törekvés vagy még nagyobb környezetszennyezés? 

Kiválósági díjat kapott a GreenGo az Oracle OpenWorld 2019 konferencián Fenntarthatósági Innováció kategóriában.

Hogyan alakítja át a technológia az emberi életet és a munkavégzést a következő 10 évben? A Dell Technologies új tanulmánya előrevetíti azokat a változásokat, amelyeket a feltörekvő technológiák 2030-ra elhoznak az életünkbe.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés