hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Anyagtudomány

Finn tudósok a csomagolóiparban is felhasználható, környezetbarát műanyagot hoztak létre.

hirdetés

Új telephelyre költözik a Thyssenkrupp budapesti autóipari fejlesztési központja, ahová az elkövetkezendő egy évben várhatóan száz dolgozót vesznek majd fel. 

Idén is díjazták azokat a kimagasló teljesítményt nyújtó cégvezetőket és szakembereket, akik tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a hazai IKT szektor fejlődéséhez. A Menta-konferencián áttadták a Gyúrós Tibor-díjakat. 

A munkaerő kapcsán egyre kisebb a kínálat és a megbízhatóság, a robotikai automatizáció életképes megoldásnak bizonyul a vállalkozások számára. (X)

Újfent bebizonyosodott, hogy az emberi szövetek és a gépek integrációja lehetséges.

Közlekedés

Itt vannak a pilóta nélküli repülő autók, a helyből fel- és leszálló légijárművek, az eVTOL-ok elterjedéséhez szükséges megoldandó feladatok. 

Egy hazai autóipari vállalat tekintette át a beszállítói szektorban eltöltött negyed évszázadának eredményeit és a fejlődésének további irányait. 

Magyarország legnagyobb autóipari gyártójának a pályázatán egy magyar szállítmányozási vállalat tagja nyerte a belső- és külső logisztikai feladatok ellátását. 

Ha szeretnék, a cég utólag elektromossá változtatja ikonikus formavilágú autójukat.

A Taycan modellek megjelenése valószínűleg jót fog tenni az árammal hajtott járművek presztízsének.

hirdetés
Digitális transzformáció

A PwC Magyarország tanulmánya szerint a hazai feldolgozóipart, szállítmányozást és az építőipart fogja drámai mértékben megváltoztatni az MI térnyerése, és elsősorban a férfiak által dominált munkaköröket befolyásolják majd a változások a következő 15 év során.

Az elmúlt napokban Debrecentől Pécsig avattak fel  új ipari létesítményeket, szerelő- és gyártócsarnokok, öntödék nyíltak meg hazánk különböző pontjain. 

Az egykori szegedi szovjet laktanya területén, az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont szomszédságában inkubátorházat, innovációs központot, látogatóközpontot, valamint járműipari kompetenciaközpontot alakítanak ki. 

Az Interesting Engineering magazin összegyűjtötte a világ legfejlettebb régióiban a nettó gépészmérnök fizetéseket.

11 milló dolláros befektetést kapott az a magyar cég, amelynél járművek és az azokat körülvevő infrastruktúra közötti kommunikációt lehetővé tevő szoftveres és hardveres megoldások fejlesztésével foglalkoznak.

hirdetés
hirdetés
CAD/PLM

A Solid Edge CAD-tervezőszoftver fontos szerepet töltött be egy ntelligens cellavezérlő rendszer fejlesztésében, használatával letisztult rendszerelrendezés valósulhatott meg, valamint a hőtani szimulációk elvégzésére is lehetőség nyílott.

A Solid Edge 2020 a portfólió-kialakítás mellett a tradicionális CAD területen is tartogat újdonságokat. Az Enterprise Group – Solid Edge csapata webinárokon keresztül adott ízelítőt az újdonságokból.

Automatizált és továbbfejlesztett folyamatok segítik az idő- és adminisztrációmegtakarítást a lemezmegmunkálás Radan CAD/CAM-szoftverének új, 2020.0 jelzésű változatánál.

Az Altair HyperWorks 2019 verziója egyesíti a tervezői, a mérnöki és a gyártással foglalkozó csapatok munkáját, ezáltal felgyorsítva a fejlesztési ciklusokat.

A Moldex3D választása alapján Közép-Európában az S&T Consulting Hungary Kft. lett az első Moldex3D Authorized Certification Center.

Gyártástrend video

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Művelt mérnök

Zéró emisszió, digitális megoldások, teljes autómentesség jellemzi majd az Városligetet, ami 2023-ra készül el. 

Ugyan a cím találó, megtévesztőbb valószínűleg már nem is lehetne.

A klímaváltozás és a bolygónk egészsége soha nem volt még olyan felkapott téma, mint napjainkban. Klímasztrájkok és fenntarthatósági intézkedések sokasága igyekszik felhívni a figyelmet az élhető környezet megőrzése érdekében tett lépések szükségességére. A tendencia az ipar számára is feladja a leckét: itt az ideje újraértelmezni az ipari rendszerek és gépek életciklusát csakúgy, mint az energiahatékonyságot, a megújuló energiahordozók alkalmazását, valamint a káros anyagok kezelését.

hirdetés
hirdetés

Tudomány - Innováció - K+F

Csupán napfényre, szén-dioxidra és némi cianobaktériumra van szükség hozzá.

A Microsoft olyan általános mesterséges intelligenciát akar építeni, amely képes a világ összes szakértői tudása alapján tanulmányozni és megoldani egy-egy feladatot. Ennek érdekében egymillió dolláros együttműködést köt. 

Elon Musk bejelentette legújabb kutatási projektjének első eredményeit. Bemutatta azt a mesterséges neuron szálat, amelynek segítségével az emberi agy összeköttetésbe kerül egy számítógéppel.

Városlakó

Néhány éven belül az égi közlekedés hozhat megoldást a városi dugókra: a Boston Consulting Group előrejelzése szerint 2030-ban az emberek mintegy egymilliárd repülőutat fognak megtenni pilóta nélküli légitaxikban.

A szexualitás jövőjét boncolgatta a Brain Baron Bryony Cole, a szextech egyik ismert szakértője. 

Elvégre az egész csak befektetés kérdése. És megérdemli Mark Zuckerberg a Facebook sikerét? Villámvideók a Brain Barról, 2. rész!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés