hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Technológiák a válságkezelésben

Azoknál a vállalkozásoknál, ahol az ügymeneteket érintő digitális transzformáció végbement, nem okozott különösebb nehézséget a koronavírus-járvány okozta kijárási korlátozás és a távoli munkavégzésre való átállás.

hirdetés

Sanghaj nemzetközi hajózási és kereskedelemi központjában található ipari parkban óriási kihívást okozott a villamosenergia-elosztás vezérlés megoldása.

A meglévő és a potenciális ügyfelek hatékonyabb kiszolgálásához új leányvállalatot alapított Törökországban a társaság.

A munkaerőpiac gyors és radikális átalakulása sokakat hozhat nehéz helyzetbe, a leginkább érintett területek között van a szállítmányozás, gyártás és adminisztráció. A digitális transzformáció kihívásaira készíti fel a Green Fox.

Vácott egyedülálló gőzsterilizáló berendezéseket gyártanak, amelyeket világszerte használnak egészségügyi, gyógyszerészeti és mezőgazdasági területeken.

Mi változott?

Kíváncsiak voltunk, hogyan érintette a koronavírus-járvány az ipari cégeket. Milyen intézkedéseket hoztak munkavállalóik védelme érdekében, hogyan készülnek az újraindulásra, és milyen tanulságokat rejtett magában számukra a krízishelyzet. 

Felhasználói visszajelzések alapján fejlesztett a GreenGo. A panaszok negyede valamilyen indítókulccsal kapcsolatos probléma miatt érkezett, ezért gombra cserélik azokat. 

A Continental alkalmazottai világszerte összefognak a koronavírus-járvány terjedésének és következményeinek megfékezése érdekében.

A járványhelyzet ellenére zavartalanul folytatódik, és hamarosan a végső, azaz a harmadik üteméhez érkezik a Zala Zone zalaegerszegi járműipari tesztpálya építése. 

Öt és fél kilós, felfújható járművet fejlesztenek a Tokiói Egyetem tudósai. Pehelysúlya mellett a Poimo előnye, hogy a használatával a sérülés vagy az eszközkárosodás kockázatát minimalizálni lehet.

hirdetés
Koronavírus-hatás

A külföldről hazaérkezett építőipari szakemberek közel 20 százaléka biztosan Magyarországon maradna a járvány után.

Még az is lehetséges, hogy a német gazdaság megerősödve kerül ki a válságból.

Új digitális kezdeményezéssel segíti a vállalkozásokat a Telekom, elindították a Hello Biznisz Klub, a kkv-k digitálisan tettre kész közössége. 

A koronavírus-járvány érzékeny veszteségeket okozott mind a vásárszervezők és –rendezők, mind a rendezvényeiken megjelenő kiállítók körében. 

A német gazdaság hangulata rosszabb, mint valaha volt és nem is várható gyors kilábalás a válságból, ráadásul a koronavírus-járvány a foglalkoztatás lehetőségeit is nagyban beárnyékolja.

hirdetés
hirdetés
PLM-optimalizáció

Egy termékhez kapcsolódó tervezési feladatok számos kihívás elé állítanak egy vállalatot. Kérdések merülhetnek fel tervezési problémával, gyártással, analízissel, vagy termékadatkezeléssel kapcsolatban. A graphIT létrehozott egy hatékonyság-központú auditot, amely hozzásegíti a vállalatokat a hatékonyabb terméktervezéshez és előállításhoz.

A különböző üzemcsarnok esetében még a gyakorlott szakemberek számára is kihívást jelent csőhálózatok és az anyagtovábbító-rendszerek tervezése, erre nyújt megoldást a Solid Edge Modular Plant Design.

A mérnökök, a tervezők és az építészek órákat vagy akár napokat takaríthatnak meg az új iPad Pro beépített LiDAR 3D-s szkennerével és magyar fejlesztésű Shapr3D alkalmazásával.

Az egyedi igényekhez szabott, automatizált CAM-alkalmazás bevezetésével hatékonyabbá tehető a valamennyi CNC megmunkálási folyamat.

A hagyományos licenszelési megközelítés kiváló lehetőséget biztosít azoknak a CAx-felhasználóknak, akik ismétlődő feladatokat oldanak meg egy jól definiálható eszközkészlettel. 

Gyártástrend video

hirdetés
hirdetés

Második szakaszába lépett a koronavírus elleni küzdelem, egyre több vállalatnál indul be a termelés, és térnek vissza a dolgozók. Az SAP szakértői összefoglalták 5+1 ajánlásukat a járványhelyzet miatti készültség fokozatos lazításának időszakára. 

Az alábbiakban egy jó gyakorlatot mutatunk be, amelyben egy technológiai cég a kormányokkal és tudósokkal együttműködve veszi fel a harcot a koronavírus ellen.

Digitális lap

Elérhető a GyártásTrend magazin májusi lapszáma, melynek fókuszában az újrakezdést segítő technológiák állnak. Aktuális lapszámunkat videós tartalmak színesítik, így például cégvezetőket kérdeztünk arról, hogy milyen újrakezdésre számítanak a saját területükön.

Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek, információk a MedicalOnline-on

hirdetés
hirdetés

Művelt mérnök

Elon Musk vállalata és a NASA közös programja keretében először szállíthat magáncég által előállított jármű embereket az űrbe. Magyar idő szerint 22:33-kor kezdetét veszi a NASA Demo-2 nevű küldetése.

A Caltech új, rekord gyorsaságú kamerájával számos, a természetben előforduló, extrém gyorsaságú folyamatot az eddigieknél sokkal behatóbban lehet tanulmányozni.

Az Európai Űrügynökség kísérletei azt sugallják, hogy a világ legvékonyabb anyagából készült napvitorlák lehetnek a jövőbeli kozmikus közlekedés motorjai.

hirdetés
hirdetés

Tudomány - Innováció - K+F

Magyar fejlesztésű önfertőtlenítő falburkolat gátolhatja a fertőzések terjedését a most épülő járványkórházakban.

Átadták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Z-épülétének 10. emeletén a startup inkubációs központot. Az ilyen egyetemi startupoktól azt várja a kormány, hogy növekedjen az ország innovációs teljesítménye.

A robbanóanyagok kiszagolására alkalmas, robotizált élő rovarok „kialakításán” dolgozik az amerikai haderő.

Kiadónk társoldalai

Városlakó

A tömegközlekedés kedvező árát a dinamikus útválasztás rugalmasságával ötvöző, igény szerinti mobilitási szolgáltatásokkal, a helyváltoztatás különböző eszközei között átjárást nyitó digitális platformokkal igyekeznek feloldani Európa okosvárosai. Rövid körutazás Bécs, Hamburg és London érintésével.

A Total folytatja növekedését a megújuló energia piacán Franciaországban egy jelentős befektetéssel a szélenergia termelésben. 

A PPH Média életre hívja a DoingGood mozgalmat. Minden vállalatnak, amely a lakosság érdekében és megsegítésére fel tudja ajánlani szolgáltatásait, termékeit, nyilvánosságot biztosítunk weboldalunkon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés